IMR - Rakovica

Postupak i nije toliko komplikovan.. Sad kad ja budem objasnio smejacete se.. :haha:

Mozes na licu mesta bez skidanja cele cizme,znaci odsrafis sve srafove po sredini cizme i na kraju iskoristis dva srafa koja si odvio da bi ih zavio na dva mesta koja sluze za razdvajanje cizme,ta dva mesta su uglavnom zatvorena gumenim cepovima ali moguce da su i ispali ti cepovi,jedan je sa prednje jedan sa zadnje strane.. (pre toga ispusti ulje naravno) Kad odvojis to i stignes do velikog zupcanika odvijes maticu koja steze zupcanik,izvuces ga ostaje ti krataka polu osovina izvuces i nju sa spoljne strane i tu ti je odmah semering.. Dimenzije sam zaboravio ali negde u radionici sigurno imam negde neki stari semering od neke zamene.. Ako sam nesto izostavio neka me neko ispravi... :ppozdrav:

Ćiro zaboravio si da kažeš da kada bude vraćao polutku da na onaj valjkasti ležaj stavi gumicu od tegli da skupi valjčiće da bi mogli da uđu u košuljicu, gumica će ostati unutra ali neće ništa naškoditi ni ležaju ni zupčanicima.

Ćiro zaboravio si da kažeš da kada bude vraćao polutku da na onaj valjkasti ležaj stavi gumicu od tegli da skupi valjčiće da bi mogli da uđu u košuljicu, gumica će ostati unutra ali neće ništa naškoditi ni ležaju ni zupčanicima.

Hvala kolega na to sam potpuno zaboravio... :ppozdrav:

Imam jedno pitanje mozda je to neko radio pre mene ... Hteo bi da ugradim sklopku za masu na moju Rakovicu 65 pa ako neko ima neku sliku gde je to postavio bio bi mu zahvalan.. Sta je sigurno sigurno je hteo bi i na nju da imam sklopku.. Unapred zahvalan.. :ppozdrav:

Imam u zetoru onu kao na vladimircu i to je neuništivo .Npr. Na kmbajnu DF.sam imao "neku" i stalno problemi sa palenjem.Radio anlaser ,ništa .Zatim majstor stavio neki rele kod istog navodno dugi kablovi .Opet isto .Jednog dana sklopka se pregrije i rastavi se na dva dela.Ja, logično, kabal direkt na šasiju .Kad sam se popeo i okreno bravicu ja sam se prepo kako je to sastavilo .Sad je na tržištu 70% loših.

Pa kako sad da prepoznam kvalitetne???? Ima li neka marka??? Ja na Vladimircu imam jos fabricku stvarno neunistljivo... Zar niko to nije ugradio u Rakovicu???

Tu od Vlatka nađi i budi bez brige.Ove što se okreću nisu baš,mada se i one mogu naći.Naj bolje ako se nevide kontakti otvoriti i pogledati .Bitno je da su bakreni ,da imaju dovoljnu površinu i da je dobar stisak opruge .Ako se nerazumeš pitaj majstore.

Tu od Vlatka nađi i budi bez brige.Ove što se okreću nisu baš,mada se i one mogu naći.Naj bolje ako se nevide kontakti otvoriti i pogledati .Bitno je da su bakreni ,da imaju dovoljnu površinu i da je dobar stisak opruge .Ako se nerazumeš pitaj majstore.

Oticicu u prodavnicu i potraziti naj kvalitetniju... Tesko je naci i orginalnu za Vladimirca.. Sigurnije je sa sklopkom ne daj boze nesto da se desi oko instalacije dok skines klemu pogotovo na rakovici iza pokolopaca ode mast u propast...

Nema veze cekam sliku da vidim kako si ti to uradio.. I koju si sklopku uzeo i jer nemas problema sa njom????

Potraži negde od kamiona onu mehaničku sklopku, ima dobre kontakte a i nije gabaritno velika,tako da može stati i na istrument tablu.

E toga nema nista u mom kraju nema otpada kamjona.. Onda bolje novu da uzmem pa kolko traje pa sledeca i tako naici ce jedna dobra valjda... :sta:

Nazad
Vrh