IMR - Rakovica

@vlada 90
Nije lepa kao tvoja novog tipa,ali nije toliko ni ruzna i lakse je uci i izaci iz nje
http://poljoinfo.com/showthread.php...stite/page57&highlight=koji+traktor+koristite post 1134

Da je prakticnija to stoji,ja kad hocu da promenim najobicniji osigurac moram da dizem kabinu na kip pa tek onda haubu,dok se kod tih starih samo podigne prednje ogledalo,mada se te stare meni ne svidjaju nikako nekako mi na oko ne deluju lepo

Zato sto je tako komplikovano doci do osiguraca,a tako i do akumulatora,trebalo bi imati glavni prekidac struje.Za svaki slucaj

Da je prakticnija to stoji,ja kad hocu da promenim najobicniji osigurac moram da dizem kabinu na kip pa tek onda haubu,dok se kod tih starih samo podigne prednje ogledalo,mada se te stare meni ne svidjaju nikako nekako mi na oko ne deluju lepo
Pa zar ti osigurači nisu sa prednje strane na onoj pregradi isopod haube, kod mene je bar tako, iznad filtera vazduha samo pružim ruku i zamenim bez problema. Baš zbog toga su me prijatno iznenadili, da su našli rešenje za tu bespotrebnu komplikaciju. Kod stare je bilo skidanje prednjeg stakla pa dizanje haube ali samo dok nisam celu kutiju sa osiguračima izvukao napolje i rešio taj problem.

- - - - - - - - - -

Zato sto je tako komplikovano doci do osiguraca,a tako i do akumulatora,trebalo bi imati glavni prekidac struje.Za svaki slucaj
Apsolutno se slažem. Jednom se desilo mom ocu da mu se na staroj 60 ci upale neke žice, sreća pa je akumulator bio jedan, izvučen na nosač ven haube, da je bilo originalno, dok ne bi odvrnuo one bočne poklopce pa klemu traktor bi već uveliko goreo.

Nisam znao da je sad na novim promenjeno mesto za osigurace,dobro su setili.Kod mene je bilo tako da sam morao da otvaram prednje staklo(kabina Bac) i dizem haubu,da bih dosao do njih

I kod mene na staroj je bilo tako, kabina Orašje ali je odrađeno ovo

i problem rešen.

- - - - - - - - - -

kupi od zetora plasticne ima ih ali ne racunaj da su jeftini ali su lijepi
Pa zar nisu i na njemu točkovi mnogo širi od ovih što meni treba, jedino ako nije neka varijanta bez prednje vuče pa da su točkovi uži.
Ako znaš gde tačno ima da se nabave bio bih ti zahvalan da me uputiš, raspitaću se za dimenzije.

Kod mene su osiguraci unutra,a koliko je lose u to sam mogao da se uverim kad mi se zapalila sajla obrtomera kad je dobila spoj jer se otkacila zicica i dala joj kontakt,sva sreca pa je bilo u tanjiranju pa sam gasio sa zemljom,inace...

@Dare
Da li si pitao jel salju postom?
I ja sam zvao letos fabriku da priupitam za neke delove, ali rekose mi da mora licno da se ode i kupi odredjeni deo, ne salju postom. Razumem ja, nije to mala privreda, ipak je fabrika. Ali bas zato sto je fabrika trebala bi imati prodajnu mrezu u nekoliko gradova.:ppozdrav:

E to nisam pitao ali prvi put čujem da neko nešto neće da pošalje

Upravo tako.
Tako sam na sajmu u NS kupio plovak koji meri nivo goriva. Na'vatao me neki Raša iz IMR servisa na brzinu sa pričom da će mi doneti iz fabrike. Doneo, plovak se vidi da je ugrađivan ali da je nov - 20€ u to vreme. Ako se neko pita kako sam pokvario svoj plovak - ne, nisam ga ni dobio. Nije ni bio ugrađen ali to sam provalio tek kući kad sam napunio rezervoar, a kazaljka ostala u nuli. Kasnije sam ukapirao da nije ugrađen ni davač prljavog filtera ali sam odustao od ugradnje.
Naša posla :)

Recite mi koja je zapremina rezervoara na 65 i 76 ?
Hteo bih da nabudzim plovak na imt 560. Imam onu klasicnu skalu, ali to neradi.
Pa bih ubacio plovak i sat od IMR - a.

Pa i mene bi zanimalo kolika je zapremina na ovim novim 65 icama. Koliko sam video za 76 ice piše 65l a nešto mi se čini da ne bi baš dva različita rezervoara stavili kada im je sve ostalo isto sem motora (i hladnjaka). Na starim znam da je 60l.

Nazad
Vrh