IMR - Rakovica

Mislim da sam platio nekih 800din pre par meseci. Pogledaj u juselu. Kupi novog ako ne zelis da ti pumpa vuce prljavstinu iz sistema. Ja imam namontiran ali sam kupio da ga zamenim. Mislim zesca investicija u traktor za 33godine rada.

pa kako onda se ponasa sklop klipnjaca-klip kada npr dignem poluge rukom u vis,klip stoji,a klipnjaca seta-zar ne bi trebalo da spadne,posto je to vec xx puta tako radjeno i bez problema?
E to i mene interesuje,jer se kod mene isto to desavalo xx puta,kad se kaci nesto i tako dalje...
Imam uputstvo od rakovice,a imam i skener,pa sam to vece kad sam odgovarao na poruke samo skenirao te dve strane.Sad sam malo u guzvi oko nekih ispita,pa kad budem imao vremena skorije ja cu skenirati ceo...

To je svako odradio na traktoru i ja sam xx puta podigao poluge, ali mi se dva puta desilo da se klipnjaca nije vratila gde treba nego je udarila u zid klipa i polomio sam, ali dva puta se tako desilo.
E sad ne mora da znaci da ce to svakome da se desi ali meni jeste i posle sam kod strugara obradio klip, tj. skinuo mu taj zid koji je negde 5mm jer nisu doveli taj konus u klipu do nule

E sad me malo uplasi.Gledam tu sliku od klipa i cilindra pa mi sinu jedna luda ideja...izbacim iz kucista i klip i onaj njegov mehanizam za rucice od hidraulika i nabudzim unutra dvosmerni klip slicnih dimenzija i prikacim razvodnik sa tri opcije,dva smera i plivajuci polozaj.Ovo ne bih radio sad sigurno jer nemam vremena da se bakcem oko necega sto funkcionise,ali me interesuje vase misljenje o ideji...

Djele dobra ideja, da se izvadi klip i stublina i da se na njegovo mesto stavi klip, ali bi morao umesto prednjeg poklopca da se napravi držač za klip i da se ušafe na postojeće šafove. Ajd da čujemo i mišljenja ostalih.

hidraulik.jpg
Ja sam ubacio ovu sliku ali tu se ne vidi klip najbolje, pa sam nesto nacrtao kako izgleda sklop klip i klipnjaca. Malo izgleda smesno, al ne zamerite crtanje mi ide slabo

Kosjerac tako nesto bi moralo,a tada ne bi imalo potrebe za onim preklopnikom na poklopcu i imao bi u isto vreme i hidrauliku na poteznicama i na dodatnim izvodima.

evo rakovice bez blatobrana cini se dota siroka otac je kupio neku kabinu sto su stakla na sarafe za 400€ i da damo svoje blatobrane zato sto ce ovaj prodat za one arapske zemlje . Mnogo ::novac:: ili malo . Bice slika kabine kad dodje zbog snijega ne micem nikud

Uploaded with ImageShack.us

i baltobrani su spremni za put

Pa sad da li je puno ili malo para, mozemo reci tek kada vidimo koja je kabina u pitanju, i u kakvom je stanju... Ukoliko je to ona siroka kabina, onda je nisi puno platio, ali mislim da ces onda morati da skines svoje sediste posto ta kabina ima svoje...

Pa sad da li je puno ili malo para, mozemo reci tek kada vidimo koja je kabina u pitanju, i u kakvom je stanju... Ukoliko je to ona siroka kabina, onda je nisi puno platio, ali mislim da ces onda morati da skines svoje sediste posto ta kabina ima svoje...
kakve veze sediste ima pocerina?sediste se kaci na poklopac menjaca i pase na sve kabine.

mozda danas dodje kabna moram mu skinut jos one "podmetace za noge " a jel se moraju mijenjat sta papuce kocnica il samo treba skratit da blize hvataju

Nazad
Vrh