IMR - Rakovica

Pa kad slikam stavicu slike,znam i ja da ima i novijih a i godista kao moja pa njim se sediste kaci na menjac,moja je kupljena bas u rakovici 2001 ali bez kabine jer tad tamo nisi ni pravili a ni montirali kabine pa smo po povratku iz rakovice svratili do Baca po kabinu i montirali sami...moja i felne ima drugacije nego ostale

29022012170.jpg
29022012171.jpg
Evo ja sam danas slikao malo moju rakovicu 47,u zimskom sanu :)

Ne znam zbog cega imaju sve aspuh donji, dali je tako fabricki nesto novo ili su to prepravljali.

blaz@ ispraznjen je

nemogu ti poslat poruku..sto se tice guma zamijenio sam ih ali sam prodao traktor,tako da nisam s tim gumama nista ozbiljnije radio osim sto sam zemlju gurao i tu je puno manje proklizivala..(meni bi te gume u oranju bile taman zato sto prvom nisam mogao orat,nego sam orao 3sporom i tim gumama bi dobio malo na brzini i 3 bi bila idealna za oranje)

a0c7dt.jpg

Pozdrav ljudi i ljubitelji Rakovice. Uzeo sam ovaj
aparatic za pranje stakala pa reko da malo poboljsam
svoju rajku 65. Zanimame imali neko elektro semu od
rajke r 65? i dali i ovo moram preko releja da kopcam
u Setu dodzu Kaniste 1.4 litra sa ugradzenim Motorom
crijevo 2 dizne, salter i montazni dijelovi.

Hvala na pomopci i lijep pozdrav

Ja mislim da ti ne treba relej.To nije neki veliki potrosac,ne koristi se cesto...Ali obavezno ga povezi preko osiguraca.

poteznica je doradjivana ,tako nesto sam ja planirao da uradim da je ne bi stalno sarafao, a pumpu i ja prvi put vidim.

Meni nekako izgleda kao da je izjedno izlivena, samo se srafi onaj deo gore za kacenje, mada dobra stvar sto kazes da ne mora stalno da se okrece.
Ne znam samo koliko bi smetalo kardanu i toplinku

Ovako je prilicno visoko izvedena kardanu sigurno ne smeta ,ali zato toplinku sigurno smeta resenje je negde izmedju. Ima moj surak nesto slicno odradjeno po njegovom modelu sam i ja planirao da izvedem ,ne smeta nicemu .

Talianu-Jusel. "brzopoteznu" poteznicu tj lako montaznu-za gore i dole poteznicu na rakovici sam pravio pre par godina drugaru ali je nisam uslikao.... Sve u svemu na fazon torpeda 6206 ili nesto poput imt-ove gornje.... Uf sad mi zao sto nisam slikao. Mislim da je resenje dobro,doduse nisam ga ja smislio vec sam prekopirao jednu rajku sa takvom poteznicom... Moracu skoknuti do njega da uslikam.

Moj komšija uradio generalku na R65. Majstor je koštao 200E a dijelovi 500E. Promijenio je sve živo, od starog motora je ostao praktično samo blok, radilica, bregasta i glava, sve ostalo je novo. Pored toga je zamijenio i spojnice. Nisam nažalost slikao stanje klipova, hilzni i ostalog ali je bilo strašno, sve je sprženo, izbrazdano, karike podrobljene, ventili sagoreli...užas u kakvom je stanju motor bio. Sad je kao nov.

Nazad
Vrh