Hurliman

zombie_666 je napisao(la):
Ima li neko iskustva sa ovim H360? Danas gledao jedan, solidno traktorče, 62KS, tri klipa, oko 3500 kubika, mislim da bi mi bio taman. Jel ima neko takav, da me malo prosvijetli o njima, kakvi su sa servisom, dijelovima, potrosnjom?Smanjio sam prohtjeve, ipak necu ici na 80KS, 60-70Ks mi je taman.
druze da si skido po deo od svakog traktora sto si gledo do sad bi sklopio tri, :ppozdrav:
 
zombie_666 je napisao(la):
Ima li neko iskustva sa ovim H360? Danas gledao jedan, solidno traktorče, 62KS, tri klipa, oko 3500 kubika, mislim da bi mi bio taman. Jel ima neko takav, da me malo prosvijetli o njima, kakvi su sa servisom, dijelovima, potrosnjom?Smanjio sam prohtjeve, ipak necu ici na 80KS, 60-70Ks mi je taman.
dobri su to modeli i ja sam bio gotov uzeo takav model ali se pojavio case i kupim njega,za njih ima dijelova,potrosnja im je niska,imaju snage mogu potegnuti dobro, u sustini dosta dobri i pouzdani traktori,.,.
 
Ljudi kupio sam traktor :)

2s8674l.jpg
 
Brate zelim ti sve najbolje sa ovim traktorom. Dabogda zaradio snjim 1 nov .
 
Čestitam ti, konačno si rešio svoj problem! (Ja bih voleo da se na jesen mogu isto pohvaliti...)
Očekujemo dosta slika, a za početak bar koji je model pa da malo googlamo!:ppozdrav:
 
Koliko li ima radnih sati?

Sati ima 5003, nije pohaban uopšte, pali "na zub", ne dimi, lako se zavrti i na 2400 obrtaja (što je maksimum), ne grije se. Brzine mi se jako svidjaju, ima brzine i rikverc a reduktor ima 3 položaja, dakle im 12+3 brzina. Spore su baš jako spore, što je zgodno za razna manevrisanja, uparkiravanje prikolice i slično, srednje su brže i u njima ima baš snage (npr 4. srednja se ubila za teškog oranja), a brze su slične brzim kao kod 539, evo podataka:

nqs5rp.jpg


Kao što se vidi, zgodno mi je što su mu brzine uglavnom pogodjene sličnim kao kod 539 i pride "izmedju" njih, pa sad imam veći izbor (npr kada je bilo ugodno, sa 539 mi je oranje u trećoj sporoj bilo baš sporo, a u prvoj brzoj mu bilo teško, a kod H360 je npr 4. srednja izmedju fergine treće spore i prve brze, mada Hurlimann ima snage da vuče 2x10 ili 2x12 i u svojoj prvoj brzoj, sem na velikom brdu).

Sad smo stvarno sporo vozili (u traktoru je inače otac) jer je oranje bilo baš džombavo (to nije ni moja njiva ni moja tanjirača), a i tek se navikavamo, kasnije smo išli sa 4. srednjom i prvom brzom, vuče tanjiraču i uzbrdo i nizbrdo bez problema. Najčudniji mi je volan jer se ne osjeti otpor uopšte, ima hidraulični volan (sa orbitrolom) pa je lagan nenormalno, a nismo navikli na to (na fergu valja dobro potegnut kad upadne u brazdu). Naprijed ću mu napraviti teg od 150-200kg koji ću montirati u oranju i koševini. Evo još slika:

2eksk0i.jpg


2dhcjdv.jpg


104ffwl.jpg


2nio00w.jpg
 
Sad sam se sjetio, hidraulika mu je vrlo jednostavna, glavna hidraulična pumpa je napolju, naprijed na motoru, ima jedan jednosmjerni (za kipanje) i dva dvosjerna izlaza (za obrtače), vrlo precizno diže i spušta, ima finii hidraulik (reaguje na otpor slično kao kod IMT), drži teret odlično, sat vremena je držao ovu tanjiraču maksimalno podignutu ugašen i nije je spustio ni milimetar, pa sam zaključio da mu je cilindar i ostala mehanizacija unutra sva OK. Obje hidro-pumpe su Bosch (i glavna i pumpa od volana), PVP pumpa je Bosch, svi agregati su zgodno složeni oko motora. Motor ima posebne glave za svaki klip (kao Steyr ili Zetor). PVP pumpa je zanimljiva jer se pogoni direktno sa bregaste osovine, tj. nema zupčanika i slično, već se svaki klip pogoni direktno sa bregaste na koju se oslanja, što je zaista jednostavno rješenje koje imaju i svi SAME traktori. Motor mu je Hurlimann, ali je razvijen u saradnji sa SAME pa je konstrukciono veoma sličan (AC pumpa je ista kao na npr Corsaro 70 i sličnim), PVP pumpa je ista kao na svim SAME traktorima slične snage, rezervoar za gorivo i akomulator su skroz naprijed pa služe i kao tegovi. Mjenjač se sinhronizovan u potpunosti, u vožnji se mogu mijenjati i brzine i stepeni redukcije bez krčanja. Kardan ima posebno kvačilo, kao Belarusi, ima dvije brzine (540 i 1000) i ima opciju za pogon preko mjenjača (kao kod IMT-a). Kočnice su suve sa diskovima, potpuno isto rješenje kao kod IMT-a 560, Belarusa i Zetora, diskovi su unutra pa je potrebno skidati bočne reduktore kada se servisiraju, ali sad koči više nego dobro pa mi to neće dugo trebati. Prednji pogon ima dva položaja, uključeno i isključeno, radi i u rikverc i pomaže u kočenju što je vrlo korisno za brdovite terene kao što je kod mene. Blokada zadjeg diferencijala je aktivira nogom, ima papučicu isto kao Zetori.

Ako nekoga još nešto zanima, nek slobodno pita. Gledao sam stvarno mnogo traktora, ali ovaj je stvarno jednostavno i dobro riješen. Od njega mi se jedino više svidio onaj International 743XL (imaju njegove slike na International temi) ali IH mi je bio preskup pa sam morao odustati od njeg.
 
Nek je sa srećom kupovina. Mesecima ste nas davili oko izbora traktora i sada kad Vas čovek pita za cenu, Vi kažete da je povoljna.

Imam danas da sredim neke papire, da ga registrujem, pa kad budem imao sve sračunato sa troškovima, postaviću sve informacije ovdje, pošto to može biti korisno onima koji takodje planiraju da kupe traktor, tj. znaće na osnovu mojih iskustava šta ih čeka. Zbog toga čekam da sve sredim pa da onda postavim sve informacije. Nije danas lako ni 100E zaraditi, posebno jer sam nezaposlen, nisam nikoga zlonamjerno davio, samo sam skupljao informacije i iskustva. Tome ovaj forum i služi, da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.
 
Kakve veze ima registracija i ostali troškovi? Ljude zanima orjentaciono koliko je mašina koštala zbog poredjenja i potencijalne kupovine. Za Vašu informaciju i kod nas se 100 evra teško zaradjuju.
 
Danas sam dotjerao traktor, al ne mogu da prebacim slike na ovaj komp, riknuo mi stick pa ne mogu ih prebaciti sa laptopa (na laptopu imam card-reader). Dakle, traktor je plaćen 6000E, registracija je 150E, atest je 50E i to je to, s tim da je prodavac platio atest (u švajcarskoj saobraćajnoj ne upisuju snagu, pa se to moralo atestirati).
 
Nazad
Vrh