Hidraulicni cilindri,delovi i održavanje

Drugar je uzeo u Poljomehanici (mislim da je Rosi tech-Slovenija) za prethodnog Mtz-a i nije bilo nikakvih problema, tipa curenje i sl. Ja sam pojeo .ovno što nisam doplatio još koju hiljadu za hidraulični, a uzeo sam mehanički u Mikronu cat.3 na jednom kraju šarka na drugom šapa. Tada je koštao oko 30-35.000.

Ma juče me mehanički iznervirao. Razradim ga da se lako okteće pa zakačim plug i posle da ga otkačim i neće da se okreće . Ma...rešio sam da uzmem hidraulički.

Možda glupo pitanje, ali zna li netko koje od dva crijeva je ulaz ulja? Kocka je od pluga, treba kemijati neku prigušnicu da se polakše okreće.

Nemaš na razvodniku da smanjiš protok? Ne možeš na ručici da je manje povučeš nego inače i da bude manji protok?

@p4vle protok sam već smanjio do kraja, i uvijek je isto, a ručica je automatska, povučeš ju i pustiš, kad se plug okrene, sama skoči nazad, tako da tu isto ništa ne mogu.

@MOMOSARIC ma da, ne bih tu ništa dirao, samo bih na ulaz ugradio ovako nešto-

@nesto2 vidi stvarno, ja slepac nisam vidio to uopće! Hvala ti!

Pa ako je automatska ručica, onda postepeno i otvara ventil, može protok preko nje da se reguliše, da ne povlačiš do kraja ručica već do pola.
Ali svakako je bolje ventil za protok staviti na crevo

@p4vle protok sam već smanjio do kraja, i uvijek je isto, a ručica je automatska, povučeš ju i pustiš, kad se plug okrene, sama skoči nazad, tako da tu isto ništa ne mogu.

Da uskočim sa pitanjem.Ova prigušnica-ventil da li može da se koristi npm kod hedera kombajna za usporavanje reagovanja gore-dole?

@p4vle ma da, moguće je, ali doslovno treba na milimetar ju držati, zeru pomakneš ruku i prestane okretati, ili okreće punom brzinom.

@nesto2

Skinuo sam crijevo, unutra ima restrikcija sa 4 rupice, čini se da je i to previše.

Nazad
Vrh