Hidraulicni cilindri,delovi i održavanje

Naravno :),zato sam i spomenuo sajt zbog tvog misljenja,ovako mi deluje skroz jednostavno i uredno odradjeno,pa reko da vidim sta kazes.Ne mora sajt biti tacan nzm koliko,ali onako grubo da se zna opet znaci dosta.Ipak nema opcije da biras viskoznost ulja,temperaturu itd itd....
Jel znas mozda npr ako za neki system hidraulike potisni vod od pumpe do npr nekog hidromotora ne odaberemo odgovarajuci,tj instaliramo npr crevo/cev dosta veceg unutrasnjeg precnika nego sto je potrebno za postojecu litrazu pumpe ,jel ce biti tu nekih problema u gubljenu maks pritiska ulja do hidromotora ?.Meni licno nema logike da pravi bilo kakav problem,moze samo biti sigurnije za protok,valjda xd .....tj hocu reci nekako je sigurnije u tom pravcu ici,overkill ,nego staviti crevo,kao gore primer,manjeg potrebnog precnika i time ''daviti'' pumpu,tj ne iskoristiti njen maksimum.
 
U principu nemaš problema sa većim presekom.
Jedino što preterivanjem dobijaš nezgrapnu i tešku konstrukciju.
Tako da je ipak najbolje se držati preporuka.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Hvala puno, pretpostavio sam da je pretanko i da će se ver. zbog toga sporije okretati...
Moraću da iskopam koliko se okreće ova skalamerija što pravim fabrički 😁
 
Inace , stavio sam ranije u drugoj temi da je rijesen problemmpopustanja cilindra na bageru , hvala i mirostiu .

xBxbhX4.jpg
Kakva ti je ovo redukcija na crevu?
 
Tako je. Polazni parametar ti je broj obrtaja rotora, i od toga ti zavisi dalja konstrukcija i proračun hidraulike.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Kakva ti je ovo redukcija na crevu?
To je jednosmjerni blokirajuci ventil. Takav se nalazio u kocki do njega ali je pravio problem,nije radio , tj propustao , pa sam dodao drugi novi . Mirosti je to predlozio a i ja sam imao slican plan. Kada se cilindar izvuce do nekog polozaja , komanda za izvlacenje pusti , taj ventil blokira u tom polozaju dok ne damo kontra komandu , tada dodje ulje i na tanko crijevo , ono je paralelno spojene na dodnje debelo , i tad blokada otpusti . Postoji i blokirajuci ventil sa dva tanka ulaza , tj koji blokira u obe strane .
 
Zna li neko da li negde u Surčinu ili Dobanovcima ima neka radnja gde se prodaju holenderi i tako te stvari za creva hidraulike?
(p.s. ne znam da li ima adekvatnija tema za ovo pitanje,ako ima recite pa da postavim pitanje tamo)
 
Ja znam u Novom Sadu (Veternik) specijalizovanu prodavnicu za takve stvari - Hansa Flex, a oni imaju prodavnice i u Zemunu i Beogradu...
 
Ne zna sta je problem sa ovom spojnicom...pocelo da kaplje ulje i to bas bas dobro.



O cemu je rec,u telu te spojnice imaju rupice i kroz jednu rupicu kaplje ulje(srednju) ja pomislim da su otisle gumice i verovatno zbog toga je pocela da kaplje...
Posto imam jednu neaktivnu spojnicu reko sada cu da prespojim creva na nju pa da vidim da li ce curiti... ja zamenim creva sa te srednje na krajnju ono opet isto ta krajnja gde sam promeio crevo pocinje da curi...
I sad mi lepo nije jasno zasto se to desava...


 
Mozda sve pustaju zbog lose zategnutosti kad stegnes ruckom ili dihtovanja , a pusta bas na tu jel mozda tad jedino dolazi ulje na to crijevo a ostala nemaju kontra pritisak ?
Jel to od nekog headera ,adaptera?
 
Svaka od ovih 5 spojnica ima neku bocnu rupicu sa strane i kad prebacim crevo ulje kaplje kroz tu rupicu.

A inace tu gde kaplje tu je mislim konstantan dotok ulja jer crevo ide sa slavine gde stelujem brzo i sporo reagovanje hidraulike.

U pitanju je prednji utovarivac.
 
Kod mene postoji slavina da se zatvori dotok ulja e sad jedna spojnica na muškom delu tj.onom koji se nalazi na utovarivaču nema taj čep kao tvoja na poslednjoj slici i tu mi curi ulje kada raskačim brzu spojku.Trebao bih je zameniti jer pretpostavljam da bi time rešio problem a opet utovarivač ne skidam nikada sa traktora pa i ne moram to da radim jer ovako ne curi nigde ništa.
 
Mogu da pohvalim iz Trstenika decko je Mladen firma AMD Produkt. Danas sam kupovao kocku za plug obrtac i dam mu 5 000din vise,kad sad decko zove kaze ima viska i hoce da uplati na racun. Realno ne bih ni primetio da se nije sam javio.
Preporuke za saradnju sa deckom.
+381 63 1266862
 
Nazad
Vrh