Herbicidi u suncokretu

Za Vibalu čekaj da suncokret bude što veći i da je toplo vreme jer onda neće da se iskrivi i lakše preboli tretman.

Jel ko koristio ovaj RWA Stick ?.Nzm u kojoj temi bolje pitati u vezi ovoga,uzeo par litara da probam jer mi svejedno fali okvasivaca,sutra bih koristio u suncokretu i kasnije u soji.E sad,jedno pise na flasi a drugo na njixovom sajtu lol ,tj sta sad da pratim ,litrazu po hektaru preporucenu ili spram kolicine vode ?.Tj 0.15-0.25l po hektaru ili 50ml/100l vode ....
https://postimg.cc/WDvVckHN]
20220510-125519.jpg
[/URL]
Untitled.png
[/URL][/url]

@Arkadije

Danas uzeo par boca, potrošio jednu a ostalo vratio.
Kažu da ima anti foam karakteristiku ( protiv pjenjenja ) ali to možeš okačit mačku o rep. Okvašivač kao okvašivač treba da je ok, ali sam ja ipak poručio inex.
Meni je preporučeno 1l sticka na 2000l vode

TBM obrisao širokolisne i neke uskolisne korove tipa muhar i sirak iz semena.Tretman rađen pre deset+ dana, suncokret bio u kotiledonima a korovi patosali.Doza 20 gr/k.j+okvašivač.Sada čekam da sirak iz rizoma izađe pa da ga kupamo.

Vidim pisano je u ovoj temi za total herbicid nakon setve,navodno je bezbedno sve dok ne nikne ?.Sad je 6ti dan od setve,ali sejano je duboko,ako je suncokret na 3-4cm ispod zemlje da prskam ili odustajem ?.

Znam,ali sam se plasio da ne uticu isparenja totala pa nekako prodru u zemlju tih 3-4 cm i ostete suncokret ,ipak je suva zemlja iznad suncokreta do povrsine.Hvala na brzim odgovorima,isprskao sam pa valjda ce sve biti u redu.

Suncokret koji je lose nikao inace preziveo rotore spremaca,jer sam isao prvo malo pokoricu da otpustim,zatim sejalicu diskosnu koja je po redovima suncokreta usevala novi,i posle kembridz valjak od par tona ,6m veliki segmenti ,jbt nista mu ne fali,aman retko koji je stradao,svi preziveli.Jos kad je prosao kembridz i dobro razbio pokoricu ,evo i sad nakon vise od mesec dana jos nice po neki suncokret lol ....nicanje komedija.

Nazad
Vrh