Herbicidi u suncokretu

Čini mi se da sam negde pročitao bar 2-3 dana posle širokolisnih. A od prvog tretmana istim preparatom oko 10-14 dana.

Ja gledam da razmak izmedju dva tretmana kada radim split bude 10-ak dana, ali ne bude uvek tako. Evo imam jednu parcelu koju sam prošli ponedeljak radio sa pola dole Pulsar plus, i danas ću da uradim drugi split. U pitanju je novi zakup, korova ima dosta.

Što se tiče uskolisnih, obično sačekam 3-4 dana posle tretmana širokolisnih.

Kada se pomešaju herbicidi može se smanjiti njihovo dejstvo na korove.
Suncokretu neće biti ništa.
Ja godinama radim tako, i tbm i pulsar mešam zajedno sa uskolisnim herbicidima....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

25gr+30gr tribenurona na hektar, a neka ambrozija još živa. Suncokret 8 listova dobrih. Jel pametno to još sa 20gr pa kultivaciju?

Puno je to po meni,ja bas na jednoj parceli imam ambrozije vidim dosta,radice viballa,ona je do 8 listova,i suncokret je tu negde.Kazu bolje trpi Viballu sto je veci suncokret,pa ovo je najvece sto moze :D.Vise je problem sto ce neka ambrozija preziveti ispod biljke suncokret,zaklonice je liscem i nece vibala dopreti do nje ....

Puno je to po meni,ja bas na jednoj parceli imam ambrozije vidim dosta,radice viballa,ona je do 8 listova,i suncokret je tu negde.Kazu bolje trpi Viballu sto je veci suncokret,pa ovo je najvece sto moze :D.Vise je problem sto ce neka ambrozija preziveti ispod biljke suncokret,zaklonice je liscem i nece vibala dopreti do nje ....
Prskaj po jakom vetru da ode pod list :-D

Pre nedelju dana odrađen tretman sa Listego Pro 1lit/ha, danas prošao pored parcela i dosta se primećuje da je fasovao, izražena svetlo zelena boja. Prošle godine sam prvi put radio CLP, isto Bacardi, znači bez ikakvog vidljivog efekta fitotoksije- ali je herbicid bio Listego Plus. Ovaj je sad Listego Pro. Jel zna neko zbog čega je ubačen Listego Pro, a sa tržišta povučen Listego Plus? Bežao sam ranijih godina od CLP tehnologije baš zbog tog delovanja imazamoksa na suncokret, sad baš moje njive svetle u mraku...
Pozdrav..a do kog lista si prskao sa listegopro?

Iz vaseg iskustva sta najbolje deluje na sirak?Mislio sam sa fusilade ici , a ima li sta jos pored njega ako ga ne bude na stanju?

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

Nazad
Vrh