Herbicidi u suncokretu

Прскан сунцокрет 28.04 30г Детектора по ха нешто ми слабо вене Амброзија Сунцокрет гура добро 4-6листова, она стоји али имам утисак да се опоравља ле99 је у питању.Искрено ја би то поновио само се мислим са чим?

30gr/ha sam ja isao prvi put sa tribenuron metil ,icu jos toliko na nekim parcelama jer se ''otela'' palamida ,nzm ni kako deluje na nju on ....

Kada je najbolje ici sa fuzilejdom protiv sirka u suncokretu? Ima ga dosta na jednoj njivi 5 kj pa koliko da cekam najduze i kad je optimalno. Sad ga vec ima izaslo napolje ali mislim da ce jos nici, to je sve matori sirak. Koja doza fuzilejda ide po kj za taj rizomac?

ja bih na tvom mestu isao split, razmak jedno 7-10 dana, taman da nikne nov ako ga ima....prosle godine sam prskao s anjim, nisam bas bio zadovoljan, prvi put da me je zeznuo, planiram ove god necim drugim da probam

Prskao HE 144 sa30 gr. TBM pre 3 dana i nema još vidljivog efekta. Imam dosta boce, jel to može da deluje na nju i sa čime bi je uništio u ovom ekspres suncokretu? Suncokret 2-3 listića. Možda za 10 dana još jedan tretman za širokolisne ali sa čime, jel može još jednom ova hemija da se ponovi, a kako bi ovde Vibala delovala na bocu?

За флуазифоп-п-бутил концентрације 150 г/л иде до 1,3 л/ха.

Нећеш комбо да правиш, типа то и клетодим или квизалофоп-п-тефурил (да не кажем "Пантера")?
Mislis da bi bio bolji efekat da radim pola fuzilejd pola kletox? Da bi bolje ocistio sircinu matoru? Ili da idem iz dva puta po 0.7 lit po h?

За флуазифоп-п-бутил концентрације 150 г/л иде до 1,3 л/ха.

Нећеш комбо да правиш, типа то и клетодим или квизалофоп-п-тефурил (да не кажем "Пантера")?
I mene ovo zanima? Mesali ste Fuzilejd i Kletox? Koja razmera? Pantera mi vise ne treba ni na slici, tesko njesra, da ne kazem i fuzija za sirak

A da li bi možda bilo bolje da je jedan split ide sa pola doze Kletoxa, a drugi Fuzelajda ili dva puta sa po četvrtinom od svakog?

Mislis da bi bio bolji efekat da radim pola fuzilejd pola kletox? Da bi bolje ocistio sircinu matoru? Ili da idem iz dva puta po 0.7 lit po h?
Прошле године сам на једној њиви прскао сунцокрет ради пробе, једна прскалица препоручену дозу клетодима ("Клетокс") и друга флуазифоп-п-бутил ("Флојд"), рекох, баш да видим има ли разлике. У први мах ми се чинило да је "Флојд" бољи, а после сам стекао утисак да неке разлике баш и није било.

Сирак у кукурузу који нисам успео да уништим сезону пре тога на тој парцели због оних 'ладноћа у време прскања (сплит третман 0.7 + 0,7 л/ха), када сам по завршеном прскању бег'о кући да палим грејање, па је прошле године било шта да се прска. Сав тај сирак је прошле године после прскања добио болесну боју, само да цркне, а онда се повампирио, да сам га после отварања глава затекао да је виши од самог сунцокрета. Не сав, наравно, али изненађујуће много.

Ове године на њиви где је сунцокрет нема нешто сирка, па мислим да ћу да пробам комбо те две активне материје, да ли по пола препоручене дозе или можда 2/3, можда у сплиту... Обично ми се изјлове планови које раније направим, тако да ћу знати шта и чиме да радим мање од недељу дана пре него то будем радио.

kakva su iskustva sa vibalom?osim sto je skupo..imam pepeljugu,stir,abutilon,tatulu,cicak kako,gde,..i jel smanjuje prinos?jel unistava korov,il ga pristavi u porastu da pobegne suncokret?

Sa maxom pržiš i suncokret,oporaviće se ali strašno za videti.Vibalom reši ambroziju sačekaj da sva izađe.
Imaš slike u temi od prošle g gde sam išao sa maxom,bukvalno svaki list otpadmne ostane patrljak,oporavi se ali lično mislim od takvog šoka fasuje i na prinos deo.

Nazad
Vrh