Herbicidi u suncokretu

A i taj Tifensulfuron metil za 250 din po ha i ne znam zasto ga i koristimo (u soji) kad cini bas toliko koliko i vredi.
U soji moze samo zvizdati ispod prozora samoniklom suncokretu.

A i taj Tifensulfuron metil za 250 din po ha i ne znam zasto ga i koristimo (u soji) kad cini bas toliko koliko i vredi.
U soji moze samo zvizdati ispod prozora samoniklom suncokretu.

Nema ni jedan selektivni herbicid koji se koristi u sirokolisnim kulturama koji tako efikasno ubija stavelj (Rumex spp.) koji je visegodisnji korov.

Neki dan kultivirao najproblematicniju njivu gdje je bio najveci napad ambrozije i evo sto sam primjetio.

Kako je na istoj parceli postoji vise tipova zemlje , teza-glinovita vlaznija i ona laksa , to se vidi i kod oranja i kod obrade, i sada se vidi i na ambroziji.

Tamo gdje paraci plug nece u zemlju , kad je prskano tu je bilo vlaznije plus glinovitija teza zemlja , nozevi samo struzu po povrsini gdje je prosao traktor , ambrozija je kapitulirala , osusila se 100%.
A tamo gdje ima zelene ambrozije , odnosno ima i osusene a i one na pola , kultivira se odlicno , kultivator ulazi do kopirnih kotaca u zemlju , kod prskanja nije sabijeno jer nije bilo vlazno a i zemlja je lagana pa pretpostavljam da nije bilo ni toliko vlage , i sve na jednoj parceli, ludnica:)
Suncokret je sijan 3-4.4 i prskan prije one kise od 25l koja je ovdje pala. Prskan je i drugi puta ali izgleda ona koja nije dobila fatalnu dozu prvog puta kao da je dobila imunitet , jer je bilo i drugog ponika i ta se osusila.

Inace pratio i prskanu ambroziju u ranim rokovima sa listegom i tu nije bilo puno vise srece nego sa expresom i kopijama.

Pa koja je razlika izmedju Listega i Listega Pro? Koliko vidim u % AM samo...poveca se doza 'obicnog' Listega i to je to

Kod mene isto sa listego pro u dozi od 1l/ha suncokret žut kao limun... Za ostale parcele sam smanjio na 0,8l/ha i tu nije toliko osetio suncokret, jedino delovi gde je veći se primeti. A express hibride čini mi se da nije ni pipnuo. Ali videcu bas u sledećem obilasku.
Više mi se svidjao listego plus, u full dozi suncokret ga nije osetio, zašto? Hebem ga... Dal je imao više protektananta, mada i po boji se razlikuju, ovaj pro je dosta providan, plus je bio bas žute boje.

Moze,odes u Madjarsku,kupis i kad se vratis otuces 14dana karantina i taman ti suncokret preraste i ostane ti Vibala za sledecu godinu,kad ce je biti i kod nas u prodaji. :haha:

Moze,odes u Madjarsku,kupis i kad se vratis otuces 14dana karantina i taman ti suncokret preraste i ostane ti Vibala za sledecu godinu,kad ce je biti i kod nas u prodaji. :haha:
Nemoj ga loziti Milovane, slobodno se ide u Madjarsku i nazad,nije to bratska nam Crna Gora
Samo nisam siguran da ces herbicid dobiti u slobodnoj prodaji.

Sta je sad tu razlika izmedju listego pro i listego+?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Listego pro je herbicid koji se koristi u CLirfild plus hiibridima. To je isto sto i Pulsar plus. Od hibrida koristi se u Sigentinim Neostar i Bakardiju. Verovatno jos neka semenska kuca ima te CLP hibride.

Nazad
Vrh