Herbicidi u suncokretu

Može, a ako nema ambrozije mislim da vibala neće ni trebati.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Naravno ali kako je stanje na terenu i kako svake godine osvaja sve više, biće da će morati pod obavezno i Vibala.

Da li se onda može ovako neki zajljučak doneti: neki ekspres hibrid, pa kad je još mali (2 lista) ići sa 50-60 gr/ha nekog preparata, zatim 1,3 L Fuzelajda, a posle u 4-5 listi još 1 L Vibale i do žetve ćao.
Ne, jer će uvek biti sekundarnih ponika. Korove tretirati sa TBM u fazi prvog do 2 para listova sa 30 grama ako krenu opet ponoviti za 7 dana i nema greške,kapi srednje do sitne veličine obavezan okvašivač. U medjuvremenu sirak, a ako je ambrozija prošla onda uz drugu dozu TBM dodati vibalu. Zavisno od korova na parceli...znači osnova je da se propozna korov, faza useva i da se prekorača parcela.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Naše iskustvo kaže , da ako je terbutilazin propustio tatulu, onda je neće rešiti ni vibala kasnije, ostaje dva špartanja pa šta mu bog da! Ovo važi za konvencoinalne hibride!!

Dragane, jel misliš da u tom drugom tretmanu se zajedno pomeša TBM i Vibala ili ide odvojeno sa par dana razmaka?

Drugari na pioniru 99 le eksepres nije uradio posao ostao je samonikli suncokret koji herbicid da sada upotrebim isao sam ekspresom 30g po hektaru.

Ako je taj samonikli bio ekspres hibrid, valda i ne može da ga uništi hemija iz grupe ekspres herbicida, ili grešim?

Pfff, sad bio da vidim neke parcele, gde nije rađeno prskanje na crno, ni 50gr/ha detektora nije bogzna kako odradilo posao.
2 nedelje od tretmana tako da večeras dobija jos 50gr tribenuron metila pa šta bog da.....

Ali zato gde ne treba tu radi posao.
Greškom pomešano seme, pa oprskano detektorom.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
18371cdbda3b678a6d53218b1925e808.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, imam pitanje u vezi tretmana herbicidom Viballa, posle ovih kiša smo odradili tretman suncokreta Pioneer P64LE136 sa 1l/ha Viballe, i izgleda da je suncokret malo "klonuo", evo par slika ispod čisto da vidite o čemu pričam. Da li je ovo normalno ponašanje ili nešto nije kako treba?

Nazad
Vrh