nesto2
Član
Piše da ne bi trebalo oxon mešati sa tim preparatima a i osim toga, njih možeš kad god hoćeš da koristiš jer nisu zavisni od troliske i porasta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mi smo prskali danas kereće u kotiledonima-pa do faze da je krenuo prvi par stalnih listova,klijanaca više nema,sa Corum 0.55l/ha + Dynox 23g/ha + Okvir 4.7g/ha + Dash 1l/ha , naravno ima i drugih trava ali sitnih,nečekam da se vide i sa lenije
Dođe im kao prihranaZastitari imaju stav da kad mesas uskolisno i sirkolisno u soji/suncokretu, smanjuje se dejstvo na sirokolisno. To je najbitniji razlog zasto sugerisu 2-3 dana razmaka. Uskolisni preparati su viskoselektivni, tako da soja/suncokret i ne dozive neki sok.
Neka,nek lepi,to je najjeftinije,zato smo toga najviše mećali u prskalicuSta ce ti 1l Dash-a po ha?
Da li soja može da se prska od širokolisne trave ako je počela da cveta?
Dynoxa si stavio duplu dozu zato je soja fasovala ide 40g u toj kombinaciji.Ja sam svoju soju prskao sa kombinacijom Pasat 0,5l po ha, Dinox 80g I Promoni 8g po ha I mogu reci da sam je malo ostetio, nadam se da ce se oporaviti.
Danas obišao jednu parcelu (5 kj) na kojoj su primenjene na kojoj su primenjene puna doza na jednoj polovini i pola doze na drugoj polovini.Apsolutno nisam primetio neku razliku osim na poponcu u jačoj varijanti je malo taknut a a u slabijoj ni malo.Soja malo fasovala u oba slučaja mislim da je zbog prošlonedeljnog hladnog vremene. Basagram,dinoks i harmoni.