Herbicidi u soji

Prskao 27 Aprila soju, u samom začetku prve troliske,pošto sam imao oaze palamide,koja je već bila oko 10 cm,nisam mogao da čekam više, i ambroziju od 2-3 cm,po savetu Radivoja Jakovljevića iz Basfa,išao sam split aplikaciju sa 1 litrom po ha corum-a (3200 din) + trend 0,5 litara po ha (500 din) + harmony 5g po ha (640 din) ,danas išao da obiđem,rezultati su odlični,palamida stopirana,nevesela i žuti u srcu,odnešena je i ambrozija,drugom dozom ću ići za 3 nedelje.

Poslednja izmena:
Posle kotiledona ide par listova, pa onda ide troliska. Žao mi je što je danas nisam slikao.

. V[SUB]2[/SUB] faza (potpuno razvijena troliska na prvom nodiju iznad nodija jednostavnih listova)
Biljke su visoke šest do osam centimetara i imaju dva nodija s dva listića, te se počinje odvijati aktivna fiksacija dušika pomoću bakterija. Većina tih nodija su iznad površine tla s milijunima bakterija u svakom od njih. Nodiji su ružičasti ili crveni iznutra ukoliko je prisutna fiksacija dušika, dok bijeli, smeđi ili zeleni u pravilu nisu učinkoviti fiksatori dušika već se parazitski nalaze na biljci. Bočno korijenje se sada razvija vrlo brzo, a bilo koja obrada za suzbijanje korova nebi smjela biti preduboka kako bi se smanjilo podrezivanje korijena [3].

clip_image002.jpg

Slika 10 Potpuno razvijena troliska

18-4d7abbbcd5.jpg
program-zastite_soja_530x350_picture_530x350px.jpg
soja tri troliske je visne skoro dvolitre flaše

Poslednja izmena:
Prskao 27 Aprila soju, u samom začetku prve troliske,pošto sam imao oaze palamide,koja je već bila oko 10 cm,nisam mogao da čekam više, i ambroziju od 2-3 cm,po savetu Radivoja Jakovljevića iz Basfa,išao sam split aplikaciju sa 1 litrom po ha corum-a (3200 din) + trend 0,5 litara po ha (500 din) + harmony 5g po ha (640 din) ,danas išao da obiđem,rezultati su odlični,palamida stopirana,nevesela i žuti u srcu,odnešena je i ambrozija,drugom dozom ću ići za 3 nedelje.
Zar nisi koristio dash koji ide sa corumom

evo slicica ... 27. aprila radjen tretman sa malo jace od pola doze Coruma + isto malo jace od pola doze Promony-ja (oko 1 l/ha Coruma + oko 5g/ha Promonyja)
Cicak
m9vptw.jpg

120mq6x.jpg

Paprika, mlada je vise dobila dok je matora ofrljena, zaustavice je makar u daljem porastu do drugog tretmana
nwy4k5.jpg

Ambrozija
se9enb.jpg

Abutilon
dmr7dx.jpg

Palamida, situacija isto kao kod paprike
15otto7.jpg

...
2usadsw.jpg

Nazad
Vrh