Herbicidi u soji

Izgleda da pivot i "formalno pravno" vise ne moze da se nadje. Nema zamenu tako da cemo morati povecati dozu oxona na 100 g/ha ili mu dodavati neki bentazon. Uz njega obavezno ha(p)rmoni 10-ak g/ha i okvasivac.

Ranije sam pominjao da se prošle godine pojavio Pivot Ruska i Turska verzija u oba slučaja ista aktivna materija kao i orginal Pivot.

Hvala ljudi :ppozdrav:Ja sam isao sa 30grama oxona+8g promony po KJ u split aplikaciji a druga tura samo 30g oxon ove god cu ubaciti i Basagran.Sta mislite da nije malo ili puno 60g oxona po kj?

Poslednja izmena:
Pivot je bio jako dobar za soju i treba naći sličan njemu na bazi Imazetapira 100g/litru. Kombinacija 2 litra bentazona + 8 gr promoni + 2 dl Pivot po jutru.

Kakva su iskustva sa prskanjem soje posle setve a pre nicanja. Na jednoj parceli sam imao ambrozije pa bi hteo da primenim ovakvu metodu prskanja

Kakva su iskustva sa prskanjem soje posle setve a pre nicanja. Na jednoj parceli sam imao ambrozije pa bi hteo da primenim ovakvu metodu prskanja

Moja iskustva su odličnu po ovom pitanju,na parceli mi uglavnom preovladava ambrozija bukvalno cela njiva je pod njom (svi su mi savetovali da tu ne idem soju),išao sam sa Lord 700-WDG 400 grama po ha i Acetogal 1.5 Litara po ha,uspešnost je bila 80%,samo zato što je od prskanja bila jedna, ako se to može nazvati kišica,više je orosila nego što je padala,ali je bilo dosta vlage kad se prskalo,posle šta je preživelo Pulsar+Synfony i jedno špartanje.Rezultat perfektno čista njiva bez ijedne travke.

Ja kada zbog necega moram prskati pre nicanja, onda se radije opredelim za Treflan + Mistral i unesem pre setve, i ne brinem hoce li biti kise ili ne.Ponekad je potrebna neka korekcija.

mislim da je ta kombinacija bentazona i pivota prelazidjena ne moze ni da se poredi sa pulsarom ili dynoxom

Nije to prevazidjena kombinacija. Čini mi se da je više u pitanju marketing da bi prodali novije i skuplje preparate.
Ipak, najviše zavisi od toga koje korove imaš.

mislim da je ta kombinacija bentazona i pivota prelazidjena ne moze ni da se poredi sa pulsarom ili dynoxom
Ljudi koji se ozbiljno bave sa sojom i seju je 300 do 400 lanaca prskali su je sa litrom pivota po lancu bez bentazona,a mi vecina prskamo sa 3 deci i bentazonom,e sad zbog cega oni to rade neznam ,verovatno ima nesto,al je informacija tacna 100%.Al kao sto sam vec pisao u drugoj temi sad izlazi na trziste kineski pulsar i sacekacu cenu ,mogu samo reci da je komsija iso sa split pulsar,a ja sa pivot 0,3 i 1,2 litre bentzona ,i 8g promoni.,posle sam iso neke korekcije sa liderom,mogo sam samo da konstatujem da je njiva komsijina bila puno cistija.Aj da dodam i ovo soja je u monokulturi i kod mene i njega.

Stevo da pokusam da ti odgovorim:

Ljudi koji rade 10-20 KJ soje mogu svaki dan da idu na njivu i prate situaciju i sa malom dozom da prskaju kada su korovi tek iznikli jer ta povrsina moze da se uradi za 1 dan.
Oni koji rade 300-400 KJ mogu isto tako da prate ali kada pocnu da prskaju prodje nekoliko dana dok se stigne do kraja a korovi u rastu neverovatnom brzinom i ta mala doza ne bi delovala na njih. Ovo govorim iz iskustva i zato i radim sa velikom dozom. 0.5 - 0.7 lit Pivot ( ili Pulsar )/KJ + 2 lit /KJ Bentazon.

ocu da sejem soju al u tu njivu ima sirak i djubrena je.ili da sejem u drugu sto je cista bez korova a nikad stajnak nije vidla?

Milane za sirak u soji se nebrini ,jer on se najlakse suzbija u soji,neg najbitniji ti je tip zemljista posto soja neuspeva na svim zemljistima isto,.

Nazad
Vrh