Herbicidi u soji

Meni je komsija prosle godine tako sredio soju prskajuci po vetru.Pretpostavljam da je neka slicna hemija posto je isto tako pozutela,a znam da od dikambe ne zuti vec se kovrdza.Trebalo joj je vremena ali oporavila se.

Na toj parceli komšija mi je zviznuo 2 brazde kada je prskao kukuruz, takođe žuta, mala i nikakva.Nosim se mišlju da mu vratim istom merom kada budem išao Fuzilejdom ali otom potom.

Radio sam 2 splita od. 0.2 l rampe i 2 l Savazona i 10 g Tifanija i opet se provukla ambrozija. Nema puno al me nervira. Moze li jos neka konbinacija da se ponovi? Ambrozija je od 3 do 5 cm visine

Da li je neko prskao soju Hirošimom?Izgleda da nisam dobro oprao prskalicu pa sam opaučio 18 brazda soje u dužini nekih 100-nak metara, eno je lepa i žuta kao limun.
Oprsko sam ja pre par godina I soju I suncokret...Soja bila moja a suncokret komsijski...😀

Poslednja izmena:
Kod mene nije kriticno,vidi se dejstvo hemije na korove nego kod strica ponovo izbija ambrozija u 2 reda do komsije pa bih zbog njega pozurio.danas je 10i dan a i vetar je slab pa cu popodne to odraditi.

Radio sam 2 splita od. 0.2 l rampe i 2 l Savazona i 10 g Tifanija i opet se provukla ambrozija. Nema puno al me nervira. Moze li jos neka konbinacija da se ponovi? Ambrozija je od 3 do 5 cm visine
Ako nema puno, onda nemoj bezveze bacati hemiju. Suša je, ko zna kako ce se ta soja oporaviti posle treceg splita.Ako je ambrozija prerasla, a nema novog ponika samo ces je malo zaustaviti. S obzirom da si isao punu dozu bentazona ne vidim cime bi je sad resio.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Ambrozija zlo od korova,cele godine je u stanju da niče.Ja sam išao prošle godine dubinsko sa totalom zatim dva puta u split-u širokolisno,posle špartanje i korekcija motikom.Prinos oko 1000 kg po lancu.Ove godine ista priča sejem soju pa kukuruz u plodoredu al izgleda da ću je bataliti malo radja a širokolisnih korova sve više

Juce 10 dan od prvog tretmana Klomazonom 0.1 l/kj + Bentazon 1 l/kj + 3.5 gr/kj Harmonya + lepak.
Primetio sam da na 2 parcele gde je bilo kukuruza prosle godine a tretirne su Adengom a kasnije Hirosimom, soja je pdgorela dobro i zuti se.
Sad, da li je od aktiviranja Adenga ili Terbutilazina ko ce ga znati.
Na drugim parcelama gde je bila soja nema zutila.
Treba da obilazim parcele gde je uradjeno istom dozom a lane je bilo kukuruza, s tim da tamo je bilo tretirano samo Hirosimom bez Adenga pa da vidim jel od Adenga ili od Terbisa iz Hirosime, druge nema.
Od Adenga je. Ja imam preko 100 KJ takve soje. Isto mi se desilo i prosle godine. Ranijih godina se nije desavalo.

Nazad
Vrh