Herbicidi u soji

Imam utisak da je slaba, nekako se vrlo lako ispere ambalaža, bezbojna itd.

O bentazonu je pisano jako puno. Iskustveno moze 2x jaca doza od preporuke. Ako je korov malko veci 1-1.2l/ha je preslabo. Ja u kotiledonima idem 1.5l/ha a ako kasnim 2-3 dana 2l/ha

Ali mi nije jasno sto je preporuka u Savazonu maltene 3 puta vise nego kod ovog ,a ista kolicina a.m ....jel neka greska?.

Sta bi se uz corum moglo dodati da pomogne imazamoxu (koji je u corumu) da pocisti divlji sirak iz semena?

Kasnije cu ga svakako tretirati ponovo kada krene rizomski sirak, ali bi valjalo i sad imati lep koktel jer sa sirkom najvise muku mucim.

Koliko ja znam za sirak ides posebno,prosle godine imao sam parcelu isto problem sirak pa sam isao sa jednom ak.materijom a drugi put sam promenio ak.mat i opet

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Sta bi se uz corum moglo dodati da pomogne imazamoxu (koji je u corumu) da pocisti divlji sirak iz semena?

Kasnije cu ga svakako tretirati ponovo kada krene rizomski sirak, ali bi valjalo i sad imati lep koktel jer sa sirkom najvise muku mucim.
Оксасулфурон ако нађеш динокс,Оксон...

Pre 6 dana prskana soja Bentazon +Listego 1+1 litra po hektaru,na cicak jos se ne vidi nista vizuelno ,ali listovi su nekako krti,tj pucaju iako su zeleni jos ....nzm jel ce da krene da se susi uskoro ?.Ili da spremam Dynox ,jos bentazona ,i nzm sta jos da ubacim da ga sredi.Mada i soja je pomalo dobila po usima,maltene tek je nikla bila i odma hemija po njoj ....

Da li je neko prskao soju savazonom pre prve troliske, da li može da šokira soju?

A klomazon na cicak ?,vidim pise da skida cicak u upustvu ali pise i za Listego i bentazon pa opet ga izgleda slabo tuku .....

4 dan od prskanja, sve ošlo samo se zelje drzi žućkasto al ne vene jos. 1.3l savazona, 0,6kvazara, 4gr harmonija po hektaru. Soji zasad nista.
5cae9788c446e1d7f8359e4da0a5b491.jpg
7ffb536c3b98ca026a6ff6900ea2a330.jpg
c3537d1071c7fd577c27a08c1fb067d9.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh