Herbicidi u soji

Treba ovih dana da prskam soju na crno, uzeo S metahlor (1,2 l/ha) i Senkor plus (0,5 l/h).
Ima dosta već iznikle mišijakinje. Koliko da stavim totala u prskalicu pored ova dva preparata da probam da je ubijem, 3-4 l/ha?

Ja oprskao sa s metalhlor u kombinaciji sa metribuzinom i max 51 i sad se pitam: koliko ova kombinacija moze cekati kisu da padne, da bi preparat sisao i delovao?
Trebalo je da kisa padne ali su promenili prognozu.

Pretpostavljam da vi sa velikim povrsinama ne mozete sve uklopiti u dan i da ste imali ovakvu situaciju?
Da li ce efekat biti prilicno slabiji ili nece?

Za max pise da moze cekati kisu… mada je i dual gold imao reklamu da ceka kisu dosta… a metribuzin neznam, ja sam jedne godine isao sasencor plus 0,6l po pospremacenom pre setve jer su javili dosta kise… dobro je suzbio travu te godine… posle kise kad se prosusilo sam spremacio i sejao…

Nikao cicak ponegde,a soja ce za koji dan.Sem totala koji je bas jeftin ove godine,sta bi moglo da se ubaci kao kontaktni herbicid da ga resi ?.

https://postimg.cc/S2nDxWVb]
64646464.jpg
[/URL][/url]

Ali on nece ubiti cicak koji je vec nikao ,ili gresim ?.
Edit,sad vidim da moze i posle nicanja useva ....

Mont i velton za prskanje posle setve,moze? U nasim apotekama izbor preparata je takav,da je ovo sto se nudi.

Išao bi sa Corum 1 lit+8g harmony. Koliko bi još dodao savazona i basagrana na to. dajte savet, hvala

Pisali vec 2020 da mozes ici 1l corum, 8g tifani i 1l bentazona a mozes i 0.2 rampe. Ali bolje mozda samo corum i tifani prvi split a u drugom ako bude trebalo 1 corum,1 bentazon i 8grama tifani. Pise da tifani 8 g puna doza ali vec dve godine idem u svakom splitu po 8g i nista ne fali soji

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh