Herbicidi u soji

robert

Član
Učlanjen(a)
19 Dec 2010
Poruka
639
Lokacija
budisava
Ja na rucio od reiffeisen vitoriomox,pored toga stavljam harmony,savazon,po potrebi i dynox i naravno lepak.Do sad sam koristio pivot ali nekako mi sve slabije deluje na korove.
 

IMT577dv

Član
Učlanjen(a)
19 Nov 2012
Poruka
2.775
Lokacija
Cuprija
Jel moze Corum (original ili neki drugi) da resi vecinu korova u soji ? Uz prksanje na crno metribuzinom a i njive su mahom ciste od sirokolisnih, kukuruz je tu sejan 4 godine i njiva je bila cista kao pista svake godine.
 
Poslednja izmena:

IMT577dv

Član
Učlanjen(a)
19 Nov 2012
Poruka
2.775
Lokacija
Cuprija
Peet nemam iskustva, prvi put sejem soju. Kad vidim kako je losa cena i kako su slicne muke kao i kod drugih kultura i ne seje mi se, ali rizomski sirak me zeza a tu ne smem suncokret zbog blizine reke i obilja raznih vrsta ptica po vrbacima u okolini. Ma kakvog da su mu polozaja glave sjebale bi ga dosta (mada bi ga mozda trebalo probati pa sta bude), tu ga zbog toga niko i ne seje dok soje ima sporadicno.
 

Sotir

Član
Učlanjen(a)
15 Dec 2012
Poruka
248
Lokacija
Pancevo
Mozes icu u pola doze u splitu,ili samo u pola doze jednom ako nemas divljeg suncokreta,a kazes da ti je cisto od sirokolisnih da imas samo sirak,njega ce da obrijes u soji.Ja sam prosle godine isao u splitu corum das i simpfoni jer sam imao samoniklog suncokreta,a primetio sam da je i sirak malo zuteo od ove kombinacije dok ga nismo posle sredili fusilejdom.
 
Vrh