Herbicidi u soji

kako prskas sa pulsarom sta jos dodas pored njega i koju kolicinu po kj ,sad sam i uzeo nesto pulsara kazu da sprzi i ambroziju pa ce da vidimo

ja nemam takvo iskustvo sa pulsarom da sprzi ambroziju,jos dok je mala - prskana je ali samo pozuti i zaustavi joj rast ali je ne sprzi

Ja nikako da završim sa prskanjem, em pljusak, vetar, vrućina...uf kako me nervira... :udri:

Dynam ti bolje suzbija ambroziju. Pulsar je samo zaustavi. Ako budes cekao ni Dynam joj nece moci nista.

a 0,5 sledora i 40g oxona i 4g harmoniya na 1kj , na ostele njive idem takvu kombinaciju sem harmonjya ,ili 0,5 sledor i 2l galbenona po kj

nisam jos obisao onu njivu pored tebe samo me tamo plasi ambrozija,za ostale se ne brinem

Gde ima ambrozija oxon je zakon.Inace ove godine sam radio sa 0,3l/kj ritam+1,2lit/kj galbenon+6gr/kj simfony i rezultati su odlicni.

Inace simfony,promoni... kostaju svega 3.5-4.5 evra /ha ove godine tako da za tako malu cenu ne vidim razlog sto ih ne bi ubacili u bilo koju kombinaciju...

Na onim parcelama gde sam isao sa dozom od 0.5 l Sledora + 5 g. Harmonya + 1 l Savazona po 1kj. rezultati su odlicni.
Na dve parcele posto vise nisam imao Bentazona koristio sam Sledor 0.6 l + Harmony mozda i 8 g. po 1 kj. i Ambroziji i Stiru ama bas nista s tim da ostalo sve izbrisano sa zemlje. Tako da moram napraviti korekciju sa jos 2 l. Bentazona. na ove dve parcele.

Na jednoj parceli na kojoj je bilo dosta gorusice velicine 30-40 cm nisam stigao da oprskam sa totalnim pre nicanja pa sam isao sa Ritam 0.5 l + Soko 1.3 l/KJ ( ovo je bila fleka od nekih 2 KJ ) kada je soja imala prvi trolist. Kasnije kada sam redovno prskao nisam izostavljao tu fleku nego je dobila i redovnu dozu od 0.7 l/KJ Ritam + 2l/KJ Soko. Namerno sam prskao jos jednom da bi video sta ce joj se desiti posto je proizvodjac naveo da se tokom jedne godine sme prskati samo jednom. Za sada nikakve razlike izmedju te fleke i ostatka soje nema, cveta i raste kao da joj nije radjeno nista nedozvoljeno. Od gorusice nisu ostali ni posmrtni ostati jer se totalno osusila a ovaj ludi vetar ju je izlomio i oduvao. Videcemo kakav ce prinos biti na tom delu ali mislim da nece biti nikakve razlike

ovako to izgleda danas:
14931xk.jpg

@Cicimoric
Odlican posao na vreme si uradio. I meni se takodje to desilo ali ove god. soja je prerasla a ja jos nisam radio korekciju nate dve parcele,(Jedna do Palijeve i Ilinkine kuce a druga do Vase Bogdana) te zbog onog usranog jakog vetra a sad zbog ovih kisa. Stvarno neznam sta da radim skoro da vise namam mesta medju redova i neznam dali da prskam sa jos 2 l Galbenona.
Dali si neki put prskao kad je imala 4 do 5 troliska sa Bentazonima?

Nazad
Vrh