Herbicidi u soji

Skoro svi herbicidi sa a.m. Metribuzin imaju a.m. 700 g/kg
Osim Sencora Plusa koji ima 600 g/l.
Pitao bi ako sam koristio do sad ove herb. sa 700 g/kg u kolicini od 0.25 kg/kj, da li ako koristim Senkor Plus treba malo povecati kolicinu ili je u red uraditi isto sa 0.25 l/kj?

Jeste manje aktivne materije, ali je senkor + u tecnom stanju. Prdpostavljam da je poboljanja aplikacija na zemljista zbog takve formulacije nego ostali koji su u WGP stanju.

Po akt. mat. racunica kaze da treba malo povecati kolicinu ali upravo zato sam i postavljao pitanje jer je Sencor u tecnom stanju a nisam radio do sad sa njim.
Proslogodisnje iskustvo mi govori da i sa kolicinom od 0.25 kg/kj sa Mistralom po krajevima gde sam dublirao soja zbog vece kolicine padavina je po malo podgorela.
Nesto ne volim da je vidim kad izlazi da trpi iz starta.
Vise sam za varijantu da joj kasnije sj..m neku jacu dozu Bentazona ako ima potrebe.

Peet tečni sencor je mnogo bezbedniji za upotrebu u odnosu na praškasti.Sa tečnim možeš da radiš tik pred samo nicanje soje ako baš tada najave padavine.

Jel treba jos nesto dodavati ako planiram soju da prskam sa sencor plus i telaus?

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Već par godina idem sa Telus 1,5 l i 0,5 l Senkor plus po ha bez problema.Jedino na uvratinama zbog dupliranja i tvrđe zemlje,bude nekad oprljena soja.malo i izgorela.Ali to je mala površina u odnosu na celu njivu.

Nazad
Vrh