Herbicidi u soji

Mislim , što bi bili nešto drugo ? Rekao si nešto u smislu da bi generika trebala veća doza , zašto to misliš ?

Pa zato sto je oridjinale oridjinale a ovo treba dodati vise da bi uradio nesto a kao takva doza hoce da "dohvati" i usev...aj zdravo.

Prinosa je bilo ima svega ima medveda cumbava usta,ustade i ode na dve noge prema Mileticima...

Jel imaš konkretno poredjenje da je oridjinale oridjinale i da ima razlike u dejstvu u poredjenju sa genericima tj da ih treba dodavati više ? Jel ima neko ogled toga , neki institut ili neko privatno jel radio pravilan ogled ili samo pretpostavka ? Ja lično nisam primijetio razliku ali zanima me dali kupovati skuplje ili jeftinije ?

Kod mene nisam primetio neku razliku sem promaje u novčaniku.Ispada da originali mogu da se piju jer su štogod.

Imam ali na Suncokretu,jes da sam falio Galenikinu hemiju kao radi,ali kada sam uporedio sa originalom jbg,npr Kvazar je prosle godine pravio fitotoksicnost na Suncokretu i trebalo ga je ici 1,2-1,3lit/h a Pasat sa 0,9 je isto odradio ali bez posledica.

Braca ti bi kanda i da stisnes i da prdnes.

Imam skromno iskustvo u soji i tvrdim da sem cenovne druge razlike nema.Vreme primene samog herbicida igra veću ulogu od toga gde je proizveden i upakovan u šareni celofan.

Ima razlike kod Harmonija najvise. Tu kada ides promoni, simfoni bude blagog soka, a kada ide originale onda toga nema. To se primeti kada se ide sa 8g/ha odjadared, sto kasnije tretiras sve je veci sok za biljku. Ima negde tabela osetljivost soje prema herbicidu.

Momo je pitao za Corum ili kinezera. Ako mozete naci Corum povoljno (cca 3000din/l) to nije skupo i dosta je 1l/kj kada se podeli u dva spilta, naravno gledati uzarast trave. Po meni razlika u ceni Kvazar 3500din x 0.55 + Savazon 1200din = 3155din, onda bolje uzeti odmah Corum. Kombinacije sa Oxon/Dinox ja ne radim zbog rezistentnog stira.

Ima razlike kod Harmonija najvise. Tu kada ides promoni, simfoni bude blagog soka, a kada ide originale onda toga nema. To se primeti kada se ide sa 8g/ha odjadared, sto kasnije tretiras sve je veci sok za biljku. Ima negde tabela osetljivost soje prema herbicidu.

Momo je pitao za Corum ili kinezera. Ako mozete naci Corum povoljno (cca 3000din/l) to nije skupo i dosta je 1l/kj kada se podeli u dva spilta, naravno gledati uzarast trave. Po meni razlika u ceni Kvazar 3500din x 0.55 + Savazon 1200din = 3155din, onda bolje uzeti odmah Corum. Kombinacije sa Oxon/Dinox ja ne radim zbog rezistentnog stira.
Te cene Bojceticu su velike.
Prosle god. Ikarus je kupljen za 2650 din a Galbenon za 960 din. Znaci ta kombinacija je oko 2400 a ne 3100.

Nisam ni ja primetio da su orginali bolji. Radio sam Sledorom i Ritmom godinama kad je vecina ovde kod nas pricala da je Pivot nezamenjljiv. Razlika je bila samo u ceni, 3xxx din prema 1550 din.
Dynam/ ili Dynox ili Oxon bez razlike. Isto i Imozamoxi.
Callisto/Skaut isto bez razlike
Ako sam primetio razlike u primeni kolicine po kj onda sam primetio samo na Fuzilade/Flupisor ili Floyd, zato povecavam dozu za 0.1 do 0,15 po kj i bude sve u redu!

@peet

Ja sam naveo Savazon jer njega sam uzimao i cena je iz lokalne radnje za sva tri preparata. A ako mozes po tim cenama koje si nave onda je jeftinije buckanje. Steta sto vise nema legalno Pivota, strava herbicid.

Ja juce uzeo pivot.25E/1L uz to ice harmony i savazon.Ali naravno prskam i posle setve pre nicanje,naj verovatnije ice senkor :cool:

Za promoni ,simfoni se ne slazem,radio sam sa 10 pa i 12 gr po ha zog pepeljuge,soja nije bila sokirana,naravno u fazi prve do druge troliske,od pepeljuge ni p.

Ako radis u prvoj troliski da, ako radis kasnije onda generik sokira. Original mnogo manje.

Nazad
Vrh