Herbicidi u kukuruzu

Mezotrion (Skaut,Intermezzo,Mezatron) dobar ambrozija kukuruz u fazi 5-6 listova prskanje?Mezotrion koliko listova efikasno ambrozija?

Poslednjih godina sam primetio da dikamba u dozi 0,5 l/ha ima slabije delovanje, a u dozi 0,7 l/ha deluje sasvim zadovoljavajuce, kao nekada sa 0,5.
Nisam 100% siguran ali mislim da kod nas na trzistu postoje preparati sa razlicitom kocetracijom aktivne materije(dikambe), mozda je to razlog...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Kukuruz drugi list korova ponegde tek(tek se ocekuju) ,da li prskati sad sa adengom pred ovu kisu ili ipak sacekati 3 list ?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ima na jednoj parceli izuzetno loše nicanje a pskano sa gardoprimom, kiše bilo samo jedan litar, za total zkasnio i sad mi korov buja. Bukvalno ga ima i u 3 listu i tek niklog a i zrna koje nije ni isklijalo, čime prskati? Pretžno širokolisni, najviše palamide

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ima na jednoj parceli izuzetno loše nicanje a pskano sa gardoprimom, kiše bilo samo jedan litar, za total zkasnio i sad mi korov buja. Bukvalno ga ima i u 3 listu i tek niklog a i zrna koje nije ni isklijalo, čime prskati? Pretžno širokolisni, najviše palamide

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Laudis mozda?

Imam jednu njivu koju sam prskao na crno sa gardoprimom 2l/kj, da li može da se u 5-6 listu doda terbis, očekujem da krene trava kad padne kiša... Pa cisto da malo pomogne skaut u rešavanju širokolisnih... ili da dodam nesto drugo ako nesme terbis zbog gardoprima! Hvala

Pa terbis u kukuruzu moze do 2.5l/ha sto je 1250gr ciste a.m.terbutilazina. ti si isao 3.5l/ha a u litri Gardoprima imas 187.5gr a.m. pa ti sad vidi koliko ti je prostora ostalo. Iskoristio si 187.5×3.5=656
1250 gr-656=600gr.
Ispada da mozes jos 1.2L/ha terbisa od 500grama a.m.
Ali naravno ovo sve treba proveriti sa nekim zastitarom

Da li neko zna da mi kaze kako se zovu ove travke i sta ih najbolje suzbija? Imam ih svako prolece rano, spremac ih sve ne pokida (posto idu uske motike) i uvek ostanu i izrastu pre posejanog...da li ova sa okruglim listovima 'misevina'? :unsure: ne znam sta cu vise sa njima....

Jbt sad citam da ta misjakinja potpesuje humus u zemlji :oops: Da li neko zna cime suzbiti ove korove?

Nasao za misjakinju....Tribenuron-metil je ubija

Nazad
Vrh