Herbicidi u kukuruzu

Jel moze da se mesa mezotrion i terbutilazin(calaris) sa dikambom ? Imam ove godine par njiva novi zakupi koje su teske ardale, a ne bih nesto da prskam 2 puta,tj 3 puta jer sam danas te njive flekovao tj oaze palamide sa matonom kukuruz 2-3 list...

Kada je kukuruz i idem sa dikambom...vidim da je brzo i lako skida...ali je neverovatno da se svake god javlja u rano prolece kao posejana...videcu sta ce Ceralis uraditi sad
@coci064 e hvala puno na nazivu ovog prvog i ostalima za drugi korov, svaka vam cast! 🤓☺️

Misjakinja se provuce u zitu i od loseg prskanja,mada je Sekator razvali,uglavnom pomenuti preparati resavaju,ako ides kasnije onda onaj koktel i nema da brines.

Imate gotov preparat na bazi dikambe i matona,pisao sam o tome.Možete pogledati koje su količine aktivne materije u njemu i napraviti sami na osnovu toga.Takav preparat ide do 5-og lista.Taj preparat je Dicopur top 464sl.Radio sam s njim prošle godine.

Ujak ima jednu njivu blizu reke (Tamnave) i svake godine ga muci cicak. I to bude bas ozbiljan. Prosle god je prskao 2 prskanja i slabo uspelo. Sta njega uspesno skida?

Nazad
Vrh