Herbicidi u kukuruzu

U kojoj fazi ste koristili tu kombinaciju dikambe i adengo? Imam 1,5ha i kukuruz niče ..da li da čekam 3 list ili mogu da prskam u ovoj fazi?

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Možeš odmah ali nemoj, čekaj još, najbolje dan pred kišu, onda će delovati i Adengo i Dikamba. Adengo će raditi još 25-30 dana kad god padne kiša.

@olalija adengo koristim par godina u nazad pa znam kako deluje ali nikada nisam dodava još neki herbicid da proširim spektar delovanja..obično tučem totalom odmah nakon setve i u nicanju adengo...međutim ova parcela niče zajedno sa korovima..

Jedno pitanje, sta jos dodajete ili je to dovoljno u koktelu Terbis + Plamen (Agrodimark) za sirokolisne u fazi 3-4 lista kukuruza? Hteo sam Maton ali se plasim po pisanju iskustava losih...

Ja sam 2kj gde je bilo samonikle deteline rokao sa punom dozom Adenga i punom dozom Matongad je kukuruz bio u fazi 2-3 lista. Detelina od pre podne pa do papodne sva se kvocopickala. 😀

Kod nas uradi dobro, verovatno sto ne sejemo puno suncokreta. Imao sam ga u 2 navrata kada sam ulazio u parcele i oba puta lako ga se resio.

Ja spremio 0,6L dikambe plus 0,6adengo za 1,5ha..da li da dodajem dikambu ?
Nemam ovako veliki napad samoniklog suncokreta ali ima neki čičak..

Znam da nije mesto za pitanje ali mislim da cu dobiti odgovor. Sutra sam.mislio da krenem u prskanje i da proverim prskalicu i tada primecujem da mi jedna mlaznica ne radi tj zapusena,skidam je cistim sito i vracam nazad ali i dalje nista,skidam i bocni cep(pored mlaznice) jer sam pomislio da nesto tamo ne zeza i kad sam.vratio nazad sad mi tuda baca vodu ? Sta da radim ,ovo mi se dosad nije desavalo
ab55c469bc14f714d06ffa035a0b431d.jpg
dabb17528d58326f114493f6fb0b4805.jpg

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
949a535c8d7c251e856d48b9807e523e.jpg
7eb7745eee2714642a730f240d403440.jpg

Nazad
Vrh