Herbicidi u kukuruzu

Ubaci malo matona ili dikambe

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Znam da nije mesto za pitanje ali mislim da cu dobiti odgovor. Sutra sam.mislio da krenem u prskanje i da proverim prskalicu i tada primecujem da mi jedna mlaznica ne radi tj zapusena,skidam je cistim sito i vracam nazad ali i dalje nista,skidam i bocni cep(pored mlaznice) jer sam pomislio da nesto tamo ne zeza i kad sam.vratio nazad sad mi tuda baca vodu ? Sta da radim ,ovo mi se dosad nije desavalo
ab55c469bc14f714d06ffa035a0b431d.jpg
dabb17528d58326f114493f6fb0b4805.jpg

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
949a535c8d7c251e856d48b9807e523e.jpg
7eb7745eee2714642a730f240d403440.jpg
Ako nije ostecena gumica proveri jesi je vratio ksko treba(skini neku drugu pa vidi kako se montira) zna nekad ako labovao stegnes ili previse stegnes da curi. Dok radi prskalica probaj da opustis ili dotegnes.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

U puno predhodnih postova se adengo spominjen i polemiše da li prskati u trećem listu, punom trećem, neko u četvrt, petom.... Ne skida palamidu, samonikli suncokret a nepadne li pristojnija kiša par dana nakon prskanja uz vetar i sunce efekat poprilično slabi. Mišljenja sam da za iste pare laudis je daleko sigurnija opcija sa daleko većim spektrom delovanja uz krajnji efekat u najmanju ruku isti ako ne i bolji.

Dobro veče svima ! koja doza ide Laudis+Equip zajedno ? Laudis 1.5-2 lit/hekt , Equip 2-2,5/hekt ,odvojeno ali zajedno moze maximum doza ? ili najveci doza ?

Vidim da se ovde spominje razna hemija, ja sam danas radio za prvu ruku sa 0,8l/h matona i 10gr/h peak-a,korova bukvalno nema a kukuruz debelo u trećem listu ali ajd' sa se pocisti to sto ima.Za dugu ruku ce verovatno ici home made arigo ili sremacka corba.

Prošle godine sam radio sa herbicidom Callam,to je dikamba ali nije bilo baš efikasno...a Maton izbegavam.
Callam koliko me sjecanje sluzi se prodavao u kompletu motivel ekstra ili tako nesto , i kad se prskalo po uputsvu jedva je djelovalo na sirokolisne korove , dikamba kad se prska po preporukama ubija sve sirokolisno , ako je veca doza i kukuruz prerastao preporuku , kukuruz izgubi kompas pa se nakrivljuje i uvrce se;)

Poslednjih godina sam primetio da dikamba u dozi 0,5 l/ha ima slabije delovanje, a u dozi 0,7 l/ha deluje sasvim zadovoljavajuce, kao nekada sa 0,5.

Nazad
Vrh