Herbicidi u kukuruzu

Takođe ove godine sam radio Adengom, 15-og aprila, i posle par dana palo onih 50 l kiše, učinak fantastičan, rađeno sa IDK 12003, sa 170 l/ha.

Ja sam svoj oprsko adengom kad je bio u skoro citavom 5 listu, to je bilo prije 10ak dana. Nista kukuruzu za sad nije, ko da uopste nije prskan.

Sve je to O.K. a meni je malo rano da idem u 3 listu.Njiva bukvalno spremljena dan-dva pre setve tu korova skoro da i nema do 3 lista...A cena Adenga je malo poveća kad imaš jeftinije i isto dobre kombinacije u 3 listu.:ppozdrav:

Ja sam spremanje za ovogodišnju setvu završio 18.03, a prskao 15.04.

Slažem se da bi Adengo uspeo treba kockice da se slože, rano da se pripremi njiva, da bar odstoji 3 nedelje pre tretmana, i da bude kiše, u protivnom, bolje koristiti Laudis, sigurniji je a i cenovno jeftiniji.

Meni se ove godine 0.8 terbisa+0.8 monta pokazalo odlicno,korovi su bili pod kontrolom do 6 listova i onda su krenuli ali su bili 1-2cm osim samoniklog suncokreta koji je bio veci. Jedina njiva (kumova) nije radjena posle setve,nego samo Monsun u 7-om listu,a i trava je bila velicine kukuruza.

Na nekim drugim sajtovima moze se ponaci i taj podatak (mislim na to da se koristi do sedmog lista).

Jel mogu zemljišni herbicidi koji se koriste u kukuruzu da se isperu sa zemlje i vodom prenesu na druge parcele usled obilnih kiša? Kod nas su danas bukvalno jezera i ima ih na međama soje i kukuruza, i na ravnom i na nagibima... Kako će to soja podneti?

Galenikin Talisman je u Evropskoj uniji registrovan do 8. lista. Kako to?

Tako sto se za registraciju do 8 lista placa mnogo vise nego za isti herbicid registrovan do 6 lista.Naravno da sa registracijom do 8 lista prodaja ide daleko bolje.
Sve te price da kukuruz sa 7 listova padne kad se radi sa nikosulfuronom su glupost.
Kod firme Agroarm ima dva indenticna nikosulfurona.Jedan do 6 a drugi do 7 lista registrovani.

Jel mogu zemljišni herbicidi koji se koriste u kukuruzu da se isperu sa zemlje i vodom prenesu na druge parcele usled obilnih kiša? Kod nas su danas bukvalno jezera i ima ih na međama soje i kukuruza, i na ravnom i na nagibima... Kako će to soja podneti?
Mogu naravno.imo sam slucaj 2013 mislim ,do komsijog kokuruza jedno 6 redi nije na kraju ni bilo soje ostala takva cele godine,cak se nije ni osusila al nije ni rasla.

Mani se dodoje Lidija sa tri zuba u glavi,sise za pojasom kao revolveri upasane i 70+godina!:haha:

Nazad
Vrh