Herbicidi u kukuruzu

Može i kombinacija Talisman i Avalon.To su isti preparati kao i Motivel i Cambio.Talismana ide 1l po ha a Avalona 2l po ha,ovu ću kombinaciju ovih dana da odradim.

Danas rađeno sa plamenom 0,5l/ha + Rimex 50gr/ha.Bojim se da neću uću u njive ukoliko se okiša ,a jako je zatravilo.

danas sam pricao sa jednim zastitarom nije isti herbicid onaj koji ima istu aktivnu meteriju jer onaj skuplji na primer se puno pre razlaze u kukuruzu i nema nikakve stete po njega to sto mi to nevidimo na njemu ne znaci da nema ja prskam samo sa laudisom ili maisterom i to vec godinama i otkad sam njih uveo nikada nemam nikakvih problema sa travom u kukuruzima ma extra su

Ja mislim da nisi upravu takodje znam ko je angazovao zastitara u privatnoj otkupnoj stanici idu sa nekoliko kombinacija i koja je najuspesnija tu kombinaciju preporuce normalno nemogu da te nateraju vec cista preporuka da bi privukao sto vise musterija angazovanjem zastitara ja sam prosle godine po preporuci prskao sa jeftinijom (kineskom) hemijom u pocetku sam bio skeptican da je losa jer je kineska jer smo dosad samo skupu hemiju forsirali ali posle 10 dana vrlo sam zadovoljan bio i sa sojom i kukuruzom mnogi vidim da prelaze na takvu hemiju ne sitni projvodjaci vec i veliki i privatizovani kombinati.Moze i da osteti biljku normalno pa da boluje ako se prska po vrucini ili naprimer vec 6-7 list normalno onda je kasno vec za jeftinije herbicide.

Može i kombinacija Talisman i Avalon.To su isti preparati kao i Motivel i Cambio.Talismana ide 1l po ha a Avalona 2l po ha,ovu ću kombinaciju ovih dana da odradim.
Samo oprezno! Avalon je valjda Galenikin fungicid, koliko me secanje sluzi.Afalon se primenjuje pre nicanja... E sad, koji Avalon pominjes? Koja mu je hemija-aktivna marerija? Cambio je bentazon-Na+dikamba-Na.

Avalon

avalonv.jpg
Naziv: Akord
Klasa: Fungicidi
Proizvođač: GALENIKA FITOFARMACIJA
Aktivna materija: Tebukonazol
Sadržaj: 250 g/l preparata
Formulacija: Koncentrat za emulziju
Grupa otrova: III
Karenca: 7 dana – breskva i kajsija, 21 - paradajz, paprika, višnja, šljiva, vinova loza, jabuka , odredena vremenom primene – pšenica.
Primena: Sistemicni fungicid širokog spektra delovanja za primenu u vocarstvu , vinovoj lozi i pšenici.
Koncentracija: 0,03 – 0,075 i 0,4 – 1 lit.
Pakovanje: 100 ml, 1 l

DICKI;Matic je u pravu,AVALON jeste herbicid za kukuruz (bentazon 320gr i dikamba 90 gr) a PIDIKANAC je stavio sliku od AVALONA a tekst od AKORDA. A AFALON (linuron 500 gr)je preperat od MAGAN-YU.:cao:

Hoće li smetati kukuruzu koji je već u petom listu( nigde nije krenuo šesti) da se ide sa 0,5l/ha Plamena?

Nazad
Vrh