Herbicidi u kukuruzu

Klip i sama stabljika kukuruza itekako imaju sopstvene uloge u proizvodnji silaže.

Kolege do kog lista bese moze da se koristi u kukuruzu mezotrion(skaut) plus tulerbutelazin(zeazin)??
Secam se odavno da je neko od kolega pisao da li bese kolega Mindjusar da moze do 10-tog lista???.
Imam jednu njivu vec je u 10 listu kukuruz pa me strah da li nece da mu nesto fali ako ga sada oprskam ???

Čime da tretiran, pojavio se slak tj poponac, a kukuruza porasla, zadnje vreme da se uđe traktorom, ?
Dikamba otpada, pa mislio miksati Peak i Laudis ili Peak i Mezotrion? Što bi bilo bolje i hoće li odnijeti slak/poponac? Ili sam Laudis, ima netko iskustva,

Poslednja izmena:
Čime da tretiran, pojavio se slak tj poponac, a kukuruza porasla, zadnje vreme da se uđe traktorom, ?
Dikamba otpada, pa mislio miksati Peak i Laudis ili Peak i Mezotrion? Što bi bilo bolje i hoće li odnijeti slak/poponac? Ili sam Laudis, ima netko iskustva,
Ja sam radio principal flex i monsun activ u 10 peru kukuruza poponac izgoreo sav, laudis je dobar ali mi nekako uvek provuce poponac koji je veci tako.

Uzpuže se uz stabljuku. Namota se na otkidačke valjke, na spiralu... Bude haos...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Још имам косире што је отац правио када смо брали кукурузе па на оклагије се намота попонац са њима секли. Од арматуре 10 ке и ножић од косе наварен обликован као косир наоштрен и окаљено, секло као жилетом. И кад намота онда залегнеш на кљунове и сеци. Ово сада на адаптеру је добро нож на нож и нема намотавање.

Nazad
Vrh