MOMOSARIC
Član
Nebi se slozio . Dikamba se krece nezavisno od vjetra , i to kasnije ,cak drugi dan, mozda je cak bolje ako ima malo vjetra , bar ce njive suprotno biti sigurne . Puno je tu nepoznanica . Rjesenje je samo zabrana dikambe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pise da ingencio ima isto aktivne materije kao midea 750 gr /kg, a deluje li terbis zemljisno ,posto ja nalazim da se koristi do treceg lista kukuruza kaada su korovi vec iznikli,kod mene je parcela cista bez izniklih korova.Ingenico ima vise akt.materije od medeye ako ide i basar(S-metolahlor) nemoj vise od pola litra po hektru.Bolje ubaci litar terbisa.Inace S-metolahlor moze do 2 lista ne preko toga jer sigurno strada kukuruz.Prosle godine sam isao medeya 80gr +1l mont +1l terbis i ispalo je top,skinulo je sve korove.Inace sam ranije isao pola doze adenga po hektru plus 1l mont+1l terbis.
Nisam se mozda najbolje izrazio,medeya ima 80gr a ingenico cini mi se 140gr pakovanje.Samim tim imas vise preparata u ingenicu od medeje,na to sam mislio.Dakle medeya moze u kombinaciji 1l (s-metolahor) dok bi u ingenicu ja to malo smanjio da ne dobije kukuruz po tamburi pogotovu ako je vec nikao,pricam iz iskustva posto sam koristio oba preparata.Terbis primarno i deluje zemljisno ali i preko lista pa tako moze i do 8-og pera.Pise da ingencio ima isto aktivne materije kao midea 750 gr /kg, a deluje li terbis zemljisno ,posto ja nalazim da se koristi do treceg lista kukuruza kaada su korovi vec iznikli,kod mene je parcela cista bez izniklih korova.
Terbis(terbutilazin) svakako je pozeljno 1l .S-metolahor moze a i nemora,ako je kukuruz nikao takodje ne vise od 500gr preparata.Sta mogu dodati u medeyu ako je kukuruz nikao? To medeya ide 80g po ha?
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Trebalo bi da moze al opet pitaj nekog zastitara.Da li medeya može i u kukuruzu šećercu da se radi?
Ја данас за Зрењанин кад код Меленаца човек прска, а ветерина дува изува, извлачи дуге гаће преко главе.Bio da obidjem njive a vetar duva ko lud a ima ljudi sa prskalicama jure
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
RazblaziGreškom sam nasuo 2l/ha umesto 1.5l/ha s-metolahlora, nisam iskoristio još uvek, da li mogu tako ili da razblažim? Dogodine ide u tu njivu soja.
Послато са S42 помоћу Тапатока