Herbicidi u kukuruzu

Calisto (mezutrion) je pre kostao 100e i na sva poskupljenja mezutrion pojeftinjuje i kosta oko 3800, normalno da ne stima ...

Зато што је Syngenta измислила мезотрион и продавала као Calisto. Наравно да је то дебело наплаћивала. Кад је истекао патент, почели су и други да производе и они гледају да имају што повољнију цену. Тако је са свим хербицидима које велики играчи (Syngenta, Bayer, BASF...) направе.

Vidim svi pricate o Hirošimi ali primenjujete razlicite doze i to me dosta buni, stekao sam utisak da se dosta ljudi ovde kocka sa svojim kukuruzom

Pitanje za clanove koji vise godina primenjuju Hirošimu: da li postoji neka receptura koja je ustaljena tj sigurna da nece naneti stetu kukuruzu a spržiće većinu korova.

kukuruz mi je 6-8 list, ne mogu sa traktorom da udjem u njivu, korova ima svakakvih i odlicno napreduju
jako mi je bitno cim mi se ukaze prilika da prskanje odradim kako treba.

Да, не прича се о томе, тј. увек се врати на рецепт али се не наглашава до када ићи са њим, када и шта смањити у њему итд. Такође се провлаче и питања о претходном прскању на црно (да ли и шта онда нешто променити, како утиче итд; о томе сам и ја питао) као и о шпартању.

Ne treba se uzbuđivati, u ovako kišnim proljeću rizom će tjerati izdanke do kraja sezone

Pokušaj br 2:
c4b64dace0165f03cdd9af449b9237f8.jpg

Ovo do sad ispada nepotrebni trošak.....
Koliko sam hteo uštedeti, ispada da me sad toluliko više košta prskanje kukuruza.
Doduše ne na svim njivama, samo gde je problem sirak.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Da li okvašivač ukoliko je dodat u smešu može da omogući manje spiranje sa korova ukoliko kiša padne ubrzo posle prskanja?

Sirak posle niko i rimo sulfurona ili ti hirošime u maximalnoj preporučenoj dozi....
86716a80c496c68f94633808b275deff.jpg

Sada je dobio jos 0,6l po kj monsuna. Videćemo za 10 dana hoće li pomoći....

Poslednja izmena:
Taj nadzemni deo sirka ce se mozda i osusiti a zila ostaje za sl god,niko i rimo sulfuroni vise ne deluju na sirak kao pre da li je rezistentnost ili nemaju aktivnu materiju koliko treba nesto jeste,@Dime Samo sto sam sa calistom radio sa propisanim dozama mozda malo pojacane a ja sada idem i po 3dl na 1kj da bih ubio cicak samonikli suncokret poponac i palamidu ...

Prskao sam oaze palamide rucnim spricem 2dl na 5l vode sve za 7 dana suvo od sparanje hemije nema leba ...

Бранковићу, радио сам без оквашивача и последњих 50 метара је био пљусак и све је успело (била је OD формулација, уљна дисперзија - nikosav). Ако користиш OD формулацију није потребан оквашивач.
А ви што сте ставили слике сирка који није ништа "добио" највероватније имате резистентан, код мене је то успело (наравно, до неке мере).

Već sam pisao a evo napisaću opet.
Ajd što je sirak rezidentan al što bre i ostala uskolisna trava ostaje?
Sitan muhar se osušio i to je sve.

Sa čim raditi korekciju? Prvo prskanje odradjeno arigom+ dikamba. Očistio je sve ali sirak vraca. Kukuruz na 6 listu. Da li monsoon ili laudis, ili dodati malo motivela (nikosulfuron, a radieno je već sa njim) bilo kojem od ta dva?

Nazad
Vrh