Rasa91
Član
Jek moze laudis preko 8 lista? Imam semenskog sirka na nekim parcelama a kukuruz je 9-10 list.У пракси, немој да радиш са Еквипом, узми Лаудис, 2 л/ха, уради, и догодине сунцокрет...
Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jek moze laudis preko 8 lista? Imam semenskog sirka na nekim parcelama a kukuruz je 9-10 list.У пракси, немој да радиш са Еквипом, узми Лаудис, 2 л/ха, уради, и догодине сунцокрет...
Зато што су све сулфонил урее, а то су препарати ма бази ам нико, рим и форам сулфурон, по мом личном искуству ШЕЋЕРНЕ ВОДИЦЕ.Shale, zašto ne equipom? Znam da ce laudis zaustaviti sirak na 2-3 nedelje....
Удри ал што пре, а би до семенца доспело, поготово ако је кукуруз велик..Jek moze laudis preko 8 lista? Imam semenskog sirka na nekim parcelama a kukuruz je 9-10 list.
Незнам шта би ти рекао, ја сам такође кукуруз прскао 3 и 4 маја са Аденгом, и такође ми јр свуда пропустио семенац, и ја све понављам Лаудисом, неволим да се коцкам и да ризикујемSutra radim laudisom. Prskao sam adengo. 3 maja, kukuruz je bio u 3 lista. Da li ce se aktivirati posle ove kise, palo je skoro 20L?
Druze koliko to izadje novaca prskanje po kj? Adengo 0.2 l po kj =oko 2500Незнам шта би ти рекао, ја сам такође кукуруз прскао 3 и 4 маја са Аденгом, и такође ми јр свуда пропустио семенац, и ја све понављам Лаудисом, неволим да се коцкам и да ризикујем
Zato lepo svake god na pola povrsina od kukuruza neki ultra i fokusultra resava sve probleme ...Зато што су све сулфонил урее, а то су препарати ма бази ам нико, рим и форам сулфурон, по мом личном искуству ШЕЋЕРНЕ ВОДИЦЕ.
Поменути Еквип не користим од 2017, где у сплит апликацији од 1, 5 литара по јутру, по третману, му се провукло 50% сирка ризомца...
Prosle godine sam prskao usluzno sa 2l ekvipa po jutru sirak i nije ga ni tako.Pre toga prskan sirak sa niko i rim sulfuronom u dozi 0,7 po kj i 33gr. Moje misljenje gde ima sirka nikako kukuruz. Nema te am koja ce ga resiti.Do kog lista se sme raditi Equipom u praksi ? Imam problem sa sirkom na nekih 80a a kukuruz vec 9 list izasao pola, a imam i neku zalihu Equipa pa rekoh da malo ometem sirak, pa cu sledece godine u suncokretu da ga unistim.
Druze koliko to izadje novaca prskanje po kj? Adengo 0.2 l po kj =oko 2500
Laudis 1 l po kj= oko 3500
Znaci na grubo dao si oko 6000 po kj samo za hemiju, meni ovo bas bas mnogo para da bi se uradile ciste njive. Mislim da ima i jeftiniji nacin....
Слажем се , имам ја мој плодоред и немам проблема са ризомом, али ове године ми семенац ноје пипнула ни хирошима, ни аденго.Zato lepo svake god na pola povrsina od kukuruza neki ultra i fokusultra resava sve probleme ...
Slazem se ja sa tim u potpunosti nazalost nista novo mi nisi rekao znam situaciju i svesno sam isao na ovaj nacin jer sam uzeo njivu pocetkom decembra i video sam u oranju da ce biti sirka u odredjenoj kolicini. Nadao sam se u hirosimu ali ocistila samo deo semenskog sirka i sitan rizomski. A da budem iskren u neposrednoj blizini imam jos 5ha kukuruza nisam imao nameru da se setam do tamo posebno za setvu druge kulture i za prskanje, jer gledam zbog logistike gde imam grupisane parcele a nisu mi bas na dohvat ruke da sejem istu kulturu. Mislio sam jedino neki ultra hibrid pa da izdvojim vreme posebno za taj jedan tretman fokusom ali osim NS 640 nije bilo ni jednog drugog u ponudi a on mi nije odgovarao zbog zetve i vlage. Eventualno manji prinos mi ne bi bio nikakav problem koliko ta vlaga.Prosle godine sam prskao usluzno sa 2l ekvipa po jutru sirak i nije ga ni tako.Pre toga prskan sirak sa niko i rim sulfuronom u dozi 0,7 po kj i 33gr. Moje misljenje gde ima sirka nikako kukuruz. Nema te am koja ce ga resiti.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
i imas sve ukupno na vecoj povrsini 1 vagon manje zrna ako ne i vise....mani me tih glupsti i pametovanjaZato lepo svake god na pola povrsina od kukuruza neki ultra i fokusultra resava sve probleme ...
Samo sto ces ti sa laudisom zaustaviti nadzemni deo i nita neces uraditi a sa fokusom se ciste njive, za rod nema svrhe raspravljati jer mozda ce neko posejati kasnije duo i pasti mu kisa kad treba i imati vise kukuruza bego ti na dkc npr sto si posejao rano to se nikad ne zna kad mu sve das rodi i taj ...i imas sve ukupno na vecoj povrsini 1 vagon manje zrna ako ne i vise....mani me tih glupsti i pametovanja
Laudis ti sad trenutno 100kg zrna-Litra herbicida
to sto smo mi u kurcu bez love je drugo a ovo ostalo sto pisete je cista komedija