Herbicidi u kukuruzu

У пракси, немој да радиш са Еквипом, узми Лаудис, 2 л/ха, уради, и догодине сунцокрет...
Jek moze laudis preko 8 lista? Imam semenskog sirka na nekim parcelama a kukuruz je 9-10 list.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Shale, zašto ne equipom? Znam da ce laudis zaustaviti sirak na 2-3 nedelje....
Зато што су све сулфонил урее, а то су препарати ма бази ам нико, рим и форам сулфурон, по мом личном искуству ШЕЋЕРНЕ ВОДИЦЕ.

Поменути Еквип не користим од 2017, где у сплит апликацији од 1, 5 литара по јутру, по третману, му се провукло 50% сирка ризомца...

Jek moze laudis preko 8 lista? Imam semenskog sirka na nekim parcelama a kukuruz je 9-10 list.

Удри ал што пре, а би до семенца доспело, поготово ако је кукуруз велик..

И мени је од петка остало неких 15 кј, да прођем са лаудисом...

Sutra radim laudisom. Prskao sam adengo. 3 maja, kukuruz je bio u 3 lista. Da li ce se aktivirati posle ove kise, palo je skoro 20L?

Sutra radim laudisom. Prskao sam adengo. 3 maja, kukuruz je bio u 3 lista. Da li ce se aktivirati posle ove kise, palo je skoro 20L?

Незнам шта би ти рекао, ја сам такође кукуруз прскао 3 и 4 маја са Аденгом, и такође ми јр свуда пропустио семенац, и ја све понављам Лаудисом, неволим да се коцкам и да ризикујем

Незнам шта би ти рекао, ја сам такође кукуруз прскао 3 и 4 маја са Аденгом, и такође ми јр свуда пропустио семенац, и ја све понављам Лаудисом, неволим да се коцкам и да ризикујем
Druze koliko to izadje novaca prskanje po kj? Adengo 0.2 l po kj =oko 2500
Laudis 1 l po kj= oko 3500
Znaci na grubo dao si oko 6000 po kj samo za hemiju, meni ovo bas bas mnogo para da bi se uradile ciste njive. Mislim da ima i jeftiniji nacin....

Зато што су све сулфонил урее, а то су препарати ма бази ам нико, рим и форам сулфурон, по мом личном искуству ШЕЋЕРНЕ ВОДИЦЕ.

Поменути Еквип не користим од 2017, где у сплит апликацији од 1, 5 литара по јутру, по третману, му се провукло 50% сирка ризомца...
Zato lepo svake god na pola povrsina od kukuruza neki ultra i fokusultra resava sve probleme ...

Do kog lista se sme raditi Equipom u praksi ? Imam problem sa sirkom na nekih 80a a kukuruz vec 9 list izasao pola, a imam i neku zalihu Equipa pa rekoh da malo ometem sirak, pa cu sledece godine u suncokretu da ga unistim.
Prosle godine sam prskao usluzno sa 2l ekvipa po jutru sirak i nije ga ni tako.Pre toga prskan sirak sa niko i rim sulfuronom u dozi 0,7 po kj i 33gr. Moje misljenje gde ima sirka nikako kukuruz. Nema te am koja ce ga resiti.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Druze koliko to izadje novaca prskanje po kj? Adengo 0.2 l po kj =oko 2500
Laudis 1 l po kj= oko 3500
Znaci na grubo dao si oko 6000 po kj samo za hemiju, meni ovo bas bas mnogo para da bi se uradile ciste njive. Mislim da ima i jeftiniji nacin....

Слажем се да има јефтинијих начина, али ово је изнуђено решење...

Лаудис је сад морао, а то је што је...

Ја гледам да ми њиве буду чисте, а да усев непати, а сад дал кошта 1000 више или мање, нити ћу пропасти, нити ћу се обогатити.

Zato lepo svake god na pola povrsina od kukuruza neki ultra i fokusultra resava sve probleme ...
Слажем се , имам ја мој плодоред и немам проблема са ризомом, али ове године ми семенац ноје пипнула ни хирошима, ни аденго.

Prosle godine sam prskao usluzno sa 2l ekvipa po jutru sirak i nije ga ni tako.Pre toga prskan sirak sa niko i rim sulfuronom u dozi 0,7 po kj i 33gr. Moje misljenje gde ima sirka nikako kukuruz. Nema te am koja ce ga resiti.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Slazem se ja sa tim u potpunosti nazalost nista novo mi nisi rekao znam situaciju i svesno sam isao na ovaj nacin jer sam uzeo njivu pocetkom decembra i video sam u oranju da ce biti sirka u odredjenoj kolicini. Nadao sam se u hirosimu ali ocistila samo deo semenskog sirka i sitan rizomski. A da budem iskren u neposrednoj blizini imam jos 5ha kukuruza nisam imao nameru da se setam do tamo posebno za setvu druge kulture i za prskanje, jer gledam zbog logistike gde imam grupisane parcele a nisu mi bas na dohvat ruke da sejem istu kulturu. Mislio sam jedino neki ultra hibrid pa da izdvojim vreme posebno za taj jedan tretman fokusom ali osim NS 640 nije bilo ni jednog drugog u ponudi a on mi nije odgovarao zbog zetve i vlage. Eventualno manji prinos mi ne bi bio nikakav problem koliko ta vlaga.
Kad se sve to sabere ispalo je kako je ispalo, tako da ce danas dobiti Equip taman da potrosim tu zalihu pa kako mu bude.

Danas je peti dan od prskanja
Talisman-1 lit.
Sorgum -40gr.
Zeazin- 1 lit.
Intermeco -250 ml.Ovo je po 1 ha.
Mislim da ovde ništa nije uspelo a i neće.Kukuruz je u 7 ili 8 listu ,malo je porastao od ove kišice ,koja je kod nas pala.Ne daje mi se lova ponovo za hemiju,a i sa čime da se ovo ponovi?
Prošle godine mi je ova kombinacija i to još sa manjom dozom ,dobro uspela.
I dali da sačekam još par dana pa da samo išpartam ,tj kultiviram ?
Pozdrav ljudi .
7d28ba42fdf2c2b9f01d1370e7e28b51.jpg
c6a1325b9fe3e844dc5c3105c7145cd1.jpg
39564ec64c9f3abb4d283ffe5a39970e.jpg

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

i imas sve ukupno na vecoj povrsini 1 vagon manje zrna ako ne i vise....mani me tih glupsti i pametovanja
Laudis ti sad trenutno 100kg zrna-Litra herbicida
to sto smo mi u kurcu bez love je drugo a ovo ostalo sto pisete je cista komedija

Ja sam oprskao 2ha Laudisom, a ostalih 10 sam išao Equipom.
Prskao sam u četvrtak Equipom ovu njivu, rezultat prskanja uopšte ne vidim na ovoj njivi. Tešim se da je rano za obilazak njiva :D
Druga fotka je prskanje Laudisom, koji je uspeo ali je propustio neku količinu sirka.
90ec1c758a87a76f564e6a8b75c1a4bb.jpg
e823dde4b359ecbd887b930738aa3423.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

i imas sve ukupno na vecoj povrsini 1 vagon manje zrna ako ne i vise....mani me tih glupsti i pametovanja
Laudis ti sad trenutno 100kg zrna-Litra herbicida
to sto smo mi u kurcu bez love je drugo a ovo ostalo sto pisete je cista komedija
Samo sto ces ti sa laudisom zaustaviti nadzemni deo i nita neces uraditi a sa fokusom se ciste njive, za rod nema svrhe raspravljati jer mozda ce neko posejati kasnije duo i pasti mu kisa kad treba i imati vise kukuruza bego ti na dkc npr sto si posejao rano to se nikad ne zna kad mu sve das rodi i taj ...

Nazad
Vrh