Herbicidi u kukuruzu

Ne vredi se raspravljati...gde ce pasti vise kise i kad treba sto kazes je bukvalnost i to niko nikad nezna,setvu,razmak i ostalo...onda ne bi postojali ogledi hibrida i ostale stvari ali ok

Зато што су све сулфонил урее, а то су препарати ма бази ам нико, рим и форам сулфурон, по мом личном искуству ШЕЋЕРНЕ ВОДИЦЕ.

Поменути Еквип не користим од 2017, где у сплит апликацији од 1, 5 литара по јутру, по третману, му се провукло 50% сирка ризомца...
Nisu šećerne vodice nego je sirak postao rezistentan na njih. Nije slučaj kod svih gde se koliko toliki disciplinovano pridržavalo plodoreda i ostalih agrotehničkih mera.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Moze li mi neko dati link ili ako ima volju da napise koja aktivna materija unistava koje korove?

mislim da su ipak smanjene aktivne materije tj nikoslofuran(siran,nikogan,nikosav,mentor,talisman itd sve pise 40mg)
evo kod mene ovratine gde sam duplirao(siranom) sirak gotov-kukuruzi sve ok,ovo gde sam isao normalno(redovi) litru malo pobeleo i zbog toga isao juce laudisom da ga bar zaustavim

Данас ову ардалу прскао рођаку са 2 л/ха:

https://postimg.cc/Hjpwhf6b][/url]

А овде сам сликао за члана @Rasa91, мој кукуруз, да види колико је висок, иначе такође данас урађен, са око 1,6., 1,7 л/ха Лаудиса
https://postimg.cc/PvpYMkMD][/url]
Odradio sam danas te parcele, isti velicine je bio kukuruz.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Nisu šećerne vodice nego je sirak postao rezistentan na njih. Nije slučaj kod svih gde se koliko toliki disciplinovano pridržavalo plodoreda i ostalih agrotehničkih mera.

Невррди, сваки цига свог коња фали (брани)...

Prvi put sam radio adengom ove godine, i ista situacija. Semenski sirak je svuda ostao, sada sam opalio laudisom pa kako bude. Cini mi se da je Adengo poceo da radi posle ove kise, vidim semenac koji sad izlazi iz zemlje crveni se dobro.

Prvi put sam radio adengom ove godine, i ista situacija. Semenski sirak je svuda ostao, sada sam opalio laudisom pa kako bude. Cini mi se da je Adengo poceo da radi posle ove kise, vidim semenac koji sad izlazi iz zemlje crveni se dobro.

И ја мислим да ће нешто одрадити, али као што сам већ рекао, нисам тео да ризикујем...

Ја радим Аденго од 2018, и моје искуство каже да добро покупи све, кад му најкасније до 10 дана падне 15 литара кише, и обавезно буде још дан два облачно. Успротивио буде килав, поготово фолијарно по мени ради лоше, па му ја увек упомоћ додам Дикамбу.

Malo u vezi ovih sulfonil urea i njihovog dejstva, ok slažem se da je sirak vremenom postao rezistentan negde ali kako je kukuruz postao rezistentan na sulfoniluree, tuku ljudi sa duplim dozama i ništa kukuruzu a do pre 5-6god dobije kukuruz po nosu i ne može da se oporavi, nešto tu meni ne štima ali no.

Malo u vezi ovih sulfonil urea i njihovog dejstva, ok slažem se da je sirak vremenom postao rezistentan negde ali kako je kukuruz postao rezistentan na sulfoniluree, tuku ljudi sa duplim dozama i ništa kukuruzu a do pre 5-6god dobije kukuruz po nosu i ne može da se oporavi, nešto tu meni ne štima ali no.
moje misljenje da su smanjili aktivne materije...ove godine na sajmu pregst prituzbi kod agro marketa na hemiju

Da li je sirak postao rezistentan na propisane doze,ili bi bio rezistentan i na 5 puta jaču dozu?

Ja sa hirosimom uopste nisam zadovoljan,samo je prljnula korove a proslo je 10 dana od prskanja. Moracu da radim korekciju sa laudisom + equip.
285452018_411119170881315_8769599862926458730_n.jpg

284415769_696451458249067_6376760355291233979_n.jpg

Nazad
Vrh