Herbicidi u kukuruzu

Tako je.
Uzeo sam 2,5 dl. Nikosava da naspem u 15 l. vode i ledjni špric pa da prođem između redova,da vidim da li će uopšte da reaguje na tako jaku dozu,iako je rezistentan na Nikosulfuron.

Hirošima nije ništa uradila zubači, ponegde se ne vidi zemlja od nje, gusta i zelena. Dikamba je uništila kupinu, ali izbija nova iz korena. Da li bi vredelo ići Laudisom sada za zubaču? Kukuruz 8 listova.
Spremam se danas da prođem kukuruz 506-icom, ali ostaje problem u redovima i problem rasejavanja rizoma. Mala je njiva, 20 ari.
Ako se ne varam, @ljusha je uspeo Laudisom da je suzbije, pročitah u nekoj temi, samo nema slika tamo pa nisam siguran koliko je bilo uspešno.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Zubacu neces unistiti ni sa jednim herbicidom osim totala i focus ultra.Imam je i ja nisaka je pa nije tolika smetnja.

Crpi djubrivo i vlagu ko svaki korov, jebiga.U kukuruzu sto kaze Nemanja nema vajde.Laudis ce je osamutiti na neko vreme ali ce se povratiti.

Trebalo je rimsulforon da je suzbije, piše u njegovom spektru delovanja. Išao sam 40g/ha. Verovatno je već bila prevelika u trenutku prskanja.

Radili smo to nekada i nije bilo dobro. Uz svu pažnju desi se da se dokači kukuruz, slučajno ili rikošet.

Kako da uglavim cev u otvor čepa? To ne bi trebalo da se mrda puno. Imam onu diznu za travu sa lepezastim mlazom, pretpostavljam da je bolje nju da koristim?

Izbusis rupu na cepu pa ako mozes skines diznui provuces samo cev kroz cep pa tek onda vrati diznu

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Dajte vase predloge... Prskao bih laudisom, ali ne znam dal je bolje da to uradim veceras ili da sacekam dan dva posto je u najavi neka kisa i vetar za sutra. Inace kukuruzi se zasiljili od visenedeljne suse a dejstvo rimexa i nikosava (dve pune doze) oko 20% Dogodine samo duo kukuruz sejem

Kako da uglavim cev u otvor čepa? To ne bi trebalo da se mrda puno. Imam onu diznu za travu sa lepezastim mlazom, pretpostavljam da je bolje nju da koristim?

To što ti zamišljaš ima da se kupi u poljo apoteci,i ja sam hteo da pravim al prodavam mi ponudio napravljeno sa diznom i tako ospricam okolo njiva i do komšije super uradi posao,ali ipak nebih celu parcelu radio.

To što ti zamišljaš ima da se kupi u poljo apoteci,i ja sam hteo da pravim al prodavam mi ponudio napravljeno sa diznom i tako ospricam okolo njiva i do komšije super uradi posao,ali ipak nebih celu parcelu radio.
Našao sam i kupio u polj. apoteci.
Ne bih ni ja, plašim se isparenja i slučajnih kapljica. Mislim da ću ipak frezom da pređem.

Poslednja izmena:
Do koliko listova smije nikosulfuron u kukuruzu,po upustvu do 6 lista,a moze li posle,imam jedan prohod sirka i na ovratinama,pa bi poprskao,ako moze da ga umistim i smije li jaca doza od 1.25 l po ha?

Nekima je proslo ok nekima ne…
A totalu treba do 3 dana da se razlozi na vazduhu, ako u tom roku padne mnogo vode, moze da deluje malo na usev…

Do koliko listova smije nikosulfuron u kukuruzu,po upustvu do 6 lista,a moze li posle,imam jedan prohod sirka i na ovratinama,pa bi poprskao,ako moze da ga umistim i smije li jaca doza od 1.25 l po ha?
Mozes do 8 sigurmo, on je registrovan do 6-7 kako gde ali iz iskustva znam da moze i u 8 listu, nece naskositi kukuruzu.Ne moras da me poslusas, poprskaj kantom jedan mali deo i videces.

Nazad
Vrh