Herbicidi u kukuruzu

Posle 15 dana od prskanja Hirošima plus dikamba vrhovi pošteno žuti od dikambe. Kukuruz koji se nakrivio se ispravio, raste, ali vrhovi i dalje žuti. Dobio je ureu, oporaviće se, ali nisam siguran da li i koliko će ovo uticati na prinos. Tako da hormonski preparati samo ako mora i to prednost fluroksipiru, pošto sa njim prošle godine nije bilo ovih problema.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nešto jeste trebalo dodati, bilo je puno palamide i divlje kupine. Nisam bio siguran da će Lodin/Bonaca da deluje na njih, ali su posle ljudi ovde pisali da deluje.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

ove godine je bilo trave kao u prici! stir,ambrozije, suncokreta, paamide... prskao sam sa monsunom i rezonom kada je vec sve bio kao tepih , jedva se videli redovi, posle dve nedelje ucinak savrsen! nema travke! prezadovoljan!!!

Tako je i kod mene gde je bila najezda štira.Pravilo mu hladovinu, trošilo vodu i hranu, doći će on sebi.
Nadam se da je tako. Na jednoj njivi mi je kukuruz zaostao zbog lošijeg delovanja dikambe. Zastao korov ali ni živ ni mrtav polako čari. Hirošima ga sredila ali kukuruz baš malu.
Inače 1 l nikosulfurona i 30 grama rimsulfurona skoro ništa, da li ima 8,5% delovanja. Nešto se mora izmeniti, ili jača doza ili ne prskati ovim a.m. pa kako bude.

Zna li ko dali smem ici monsunom posle nikosulfurona i dikambe.
Prvo sam oprskao sirak totalom, malo stao i nastavio, pa nikosulfuronom i dikambom, sgao i nastavio , sad bih za kraj sa monsunom.

proslo je 15 dana od nikosulfurona.
Ne znam dali ce sta stetiti kukuruzu

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

Definitivno treba uraditi analize herbicida kao i djubriva i tužiti sve redom. Počinju ogromni propusti da se dešavaju od strane raznih herbicida. Skladišti ih ko kako stigne, da li se smrznu preko zime ili ne i najlakši izgovor je da je korov rezistentan ili bilo koji drugi razlog jer na uspeh hemijskog tretmana utiče jako mnogo faktora.

Bilo bi zanimljivo videti samo sadrzaj am za pocetak

Nego, 9 list kukuruza, samo sirokolisna u ovoj turi, da li dejstvovati sa mezotrionom ili laudisom?

Poslednja izmena:
Do kog lista se sme raditi Equipom u praksi ? Imam problem sa sirkom na nekih 80a a kukuruz vec 9 list izasao pola, a imam i neku zalihu Equipa pa rekoh da malo ometem sirak, pa cu sledece godine u suncokretu da ga unistim.

Nisam nikad radio korove u kukuruzu vecem od 8 lista, ali jbg nije velika povrsina spreman sam da rizikujem i smanjenje prinosa

Do kog lista se sme raditi Equipom u praksi ? Imam problem sa sirkom na nekih 80a a kukuruz vec 9 list izasao pola, a imam i neku zalihu Equipa pa rekoh da malo ometem sirak, pa cu sledece godine u suncokretu da ga unistim.
У пракси, немој да радиш са Еквипом, узми Лаудис, 2 л/ха, уради, и догодине сунцокрет...

0.8/kj laudis+3 kg ureje....blato ali morao sam
RuWwlqa.jpg

Nazad
Vrh