Herbicidi u kukuruzu

To je unikcombo paket,radi i on super a samo malcice skuplji u odnosu sa hirosimom i nemas razmeravanja 1l+1l na ha

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Desilo mi se da sam u ponedeljak oprskao kukuruz Hirsoimom u punoj dozi, a na jednoj njivi gde je najvise imalo muari, slabo je ubilo.
Pa.me zanima da li se to jos nekom.desavalo ili sam je nesto pogresno odradio?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Desilo mi se da sam u ponedeljak oprskao kukuruz Hirsoimom u punoj dozi, a na jednoj njivi gde je najvise imalo muari, slabo je ubilo.
Pa.me zanima da li se to jos nekom.desavalo ili sam je nesto pogresno odradio?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Zavisi od vremenskih uslova u vreme prskanja i vremenskih uslova narednih dana kojom brzinom i snagom ce delovati otrovi.
Takodje, ako ti je korov "pobegao", odnosno prerastao, moguce je i da nece uspeti prskanje..

Verovatno ovaj sad ponedeljak.. To kod mene za 3-4 dana ni ne oseti zato i ne idem u njivu dok ne prodje 15 dana da se ne nerviram kako nije uspelo prskanje.. 😅 A za 15 dana patos ;)

Ako je ovaj ponedeljak pa rano je pobogu da bi korovi bili kaput, jedino može da se primeti da su počeli da "venu"

Verovatno ovaj sad ponedeljak.. To kod mene za 3-4 dana ni ne oseti zato i ne idem u njivu dok ne prodje 15 dana da se ne nerviram kako nije uspelo prskanje.. 😅 A za 15 dana patos ;)
Tako sam se ja nervirao, otisao posle 3-4 dana kad nista, malo svenuli. Juce odem da vudim kad druga prica. Sva trava izgorela, a kukuruz pici pun gas.

Do koliko listova može da se prska sa Laudisom bez posledica? U uputstvu piše do 8 listova a ovde sam pročitao da mogu i veći kukuruzi. Prskao sam sa Adengom i do sada nije bilo trave, sada vidim da pored komšije kreće sitna trava pa bi ako može u većem broju listova sačekao da još malo nikne.

Jedne godine nesto mi nije uspelo prskanje na jednoj parceli onda mi neki rekli da idem sa laudisom. Ja na njivu pa prvo prosao jedan prohod da vidim jel cu lomiti kukuruz,pa onda sipao laudis i prskao,nisam video razliku u prinosu naspram drugih parcela

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• Like
Reagovanja: nem
@nem
Možeš sa Laudisom i posle 8 listova,ali ako je trava mala,bolje što pre,jer kad kukuruz poraste,malo teže hemija,ili ne u toj meri koliko bi trebalo, dolazi do tih mali korova,kukuruz ga prekrije.

Nazad
Vrh