Herbicidi u kukuruzu

U trecem listu prskano sa 2.4d puna doza.
Peti dan od prskanja hirosimom, najvise je cicak dominirao:

8538142245003b7210f95e3b5ad8ddcb.jpg

45023947de99274d9ab1e5c8796a8a71.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sta je to sa čičkom ove godine ima ga nenormalno svuda. U soji kad sam prskao tepih od čička, više nego ambrozije, a čiste su njive. Takva godina izgleda

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Da li stavljate okvašivač u dikambu? Pepeljugu jeste smirila ali nije ubila. Onako izdsleka jako prljava, kada se zagledaš dobila je po tamburi, ne raste, ali i ne umire lako. Sad tretirao sa hirošimom, a očekivao čiste njive. Doza oko 0,55 l po hektaru, trebao sam ići 0,8.

Pre dva dana oprskao Hirošimom sa varijacijom 0.6l Fluroksipira umesto Terbutilazina. U jednoj njivi je bio po koji izbacio fišek sedmog pera i ti su danas malo pokrivljeni, jbg. Nana i kupina su se lepo prevrnule a ostali korovi žute fino.

Послато са S42 помоћу Тапатока

Imam jako malu površinu za oprskati. Međuredno sam pofrezao. Ostalo su za oprskati trake širine 20-ak cm. Napraviti ću to akumulatorskom prskalicom HB Tools. Za prskalicu nemam adekvatne dizne, sve koje sam dobio uz prskalicu imaju veliki protok- Radio sam probu sa vodom. Ako hodam jako brzo, 2 litre vode sam potrošio na 180 m duljine, odnosno oko 36 m². Dakle 1 lit na 18 m². Ako to svedem na hektar izađe potrošnja vode 550-560 lit/ha. To je duplo od preporučene količine.
Trebam li zbog više vode staviti i veču količinu herbicida (motikan+trawell+ okvašivač) ili se držati preporuka proizvođača?

Definitvno ne pojacavaj kolicinu hemije.
Hvala. :ppozdrav:

Bolje to malo sto imas okopaj I gotov posao

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Išlo je do predlani, :) ali godine čine svoje :( pa sam prošle godine kupio aku špricu.
Okopati ćemo samo redove u kojima je grah kao podusjev. Čak ću jedan red u kojem je posijan grah, ali još nije niknuo, riskirati i pošpricati da vidim hoće li imati štetnih posljedica.

Nazad
Vrh