Herbicidi u kukuruzu

Valjda znam šta ima to je Proso korovsko
(Echinochloa crus-galli)
6e88877fbbd3296f45a208d70e4824fe.jpg

A sirak je višegodišnji:
a5b3ccd1781b1b905726a603ab19a8bb.jpg

Po izgledu jeste slična a ovaj kod mene što ima nema rizomu!!!

Prskato laudisom i trava se pocela vracat a kukuruz vec velik...ponovio bi sa laudisom ....Kad manje kukuruz puca ..ujutro il kad dobro ugrije.
Mogu reci da ove godine ko je prskao sa adengom .taj je davno spakovao prskalcu a mi ostali ako hocemo da kukuruz bude cist malo malo vozemo prskalcu i na kraju ce izac skuplje

Da ubacim jedno deset kila ureje na prskalicu od 200 litar...pomazel il steti...negdje sam procito da Zeljko sprica urejom

Prskalice smo i mi sto nismo radili adengom odavno spakovali, bez uvrede.Citajte malo uputsva, za laudis je preporuka do 25 stepeni, za mnoge druge preparate i manja.

I mi smo samo hirosimu radili u 5. listu i tjt. Nije da nema trave sad daleko od toga, trebalo je i raditi korekciju na nekim parcelama ali nije se stiglo na vreme posle kukuruz prerastao i jbga sta je tu je. Nema kriticnih korova tako da se ne plasim, njega ce ovo vreme da ubije a mala trava mu nece nista..

Širokolisni korovi nisu problem ove godine.Problem su uskolisni koji nisu izašli na površinu kada i širokolisni jer je bilo hladno vreme pa hemija nije odradila skoro pa ništa.Ono što mene posebno čudi je to što je dosta njiva prskano kada su korovi bili visine kukuruza i naravno prerasli.😱 Tu ni Sv.Petar ne pomaže a ne hemija

I mi smo samo hirosimu radili u 5. listu i tjt. Nije da nema trave sad daleko od toga, trebalo je i raditi korekciju na nekim parcelama ali nije se stiglo na vreme posle kukuruz prerastao i jbga sta je tu je. Nema kriticnih korova tako da se ne plasim, njega ce ovo vreme da ubije a mala trava mu nece nista..
Tacno tako, pa neces u julu mesecu da prskas kukuruz

Širokolisni korovi nisu problem ove godine.Problem su uskolisni koji nisu izašli na površinu kada i širokolisni jer je bilo hladno vreme pa hemija nije odradila skoro pa ništa.Ono što mene posebno čudi je to što je dosta njiva prskano kada su korovi bili visine kukuruza i naravno prerasli.😱 Tu ni Sv.Petar ne pomaže a ne hemija
E ja baš pratim jednu takvu parcelu, komšijsku, kod mene u baštama... Za sad dobro izgleda stanje sa korovima, 90 posto su širokolisni i rađeno je sa Laudisom.. Baš ću da vidim kako će to na kraju izgledati..

Po meni je adengo dobar ali ako cete prskati s njim u ovoj godini do 25.4. Npr kad je kod mene kukuriz tek poceo izlaziti. Zasto? Jer poslje toga je propustio odredjen korove koji si bili visine do 5 6 7 cm ali jednostavno preveliki za adengo e tu je onda islankorekcija ali bar nemam muhara a njive gdje nije adengo isao e tu ima muhara ko u prici na nekim parcelama.... Naknadno je izasao. Medju tim ako ovako nastavi isti ce prinos biti kukuruza u njivama di je ko beton cisto i u onim prljavim

Za Adengo potrebno je odraditi totalom strnjike prethodnu godinu znaci maksimalno se resiti rizomskog sirka , druga stvar je ko rano seje treba sacekati da kukuruz izadje do 3 lista i 4 lista pa onda odraditi jer ako se razvuce nicanje ko ove godine onda adengu oslabi efekat .U trenutku prskanja kod mene je bilo ko tepih Lipice Tatule poneki sirak , sve je zbrisao njiva ko betonirana .

Prskano Hirošimom i Lodinom u 4, 5 listu. U principu nema puno korova, osim poponca koji je negde počeo da se penje uz kukuruz, ponekog sitnog muhara i pirevine. Proredio i posekao poponac koji je počeo da se mota oko kukuruza. Možda sam trebao sačekati još nedelju dana sa prskanjem da izađe još korova, sve ovo je izašlo nakon prskanja, ali sam se plašio da kukuruz ne preraste, novi list na svaka tri dana. Mnogo su kasno korovi iznikli.

a65376235214f30d2da19cd34f780bc8.jpg
f66fe506fdc6f2bb853557a01567be21.jpg
8f0be8cc98b2327f84c21db01b0ab2a1.jpg
f994358fa45547eb129b313276d11b45.jpg
1b0bf77402b183023fd7173fb9e4d705.jpg

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh