Herbicidi u kukuruzu

I ja isto max 200e jedino zeninom bratu platim 220e

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja se ne borim, odustao sam. Zacrtao sam granicu od 200 evra po jutru i ne plaćam više. Imam mehanizaciju za mnogo više zemlje ali neću da plaćam ludačke zakupe pa me arendaši zaobilaze...Na žalost i ovo moje pravilo ima izuzetak pošto jednom dedi plaćam 225 evra ali je to duga priča i umešani su mnogi faktori, čak koristim neka njegova sredstva kad mi finansijski zagusti...
Ovo postujem i svaka cast. Treba staviti sve na papir Al bas sve i vidjeti gdje si u toj prici. Sve bi to funkcioniralo da znas jel radis za 50 100 150 200 eura zarade po jutru kako tko voli ali glavni cimbenik je vrijeme mozes raditi npr 3 godine za 100 eura po jutru zarade i platiti skupu arendu a onda u 4. Godini podbaci pa ispada da si radio 3 ili cak sve 4 godine za dzabe a strojeve i na kraju sebe si iskidao pa neces moci ni svoj grunt uraditi na kraju

Relativno je to sve, neko ili negde može da kaže ja preko toga ne plaćam zemlju ili arendu, a nekom ili negde to ide malo teže. Npr. južno od Save i Dunava neretko možeš raditi zemlju i za dž. jer ti vlasnik daje da je radiš kako se ne bi uparložila. Kod nas bez 250 e/kj nećeš raditi tuđu zemlju. Slična priča je i sa cenom zemlje na večito. Često pročitam da neko izjavi da npr. preko 3000e nikad ne bi platio kj. Kod mene npr. tako nikad ne bi kupio ni jedno jutro. Zavisi dosta i od toga koliko domaćin ima svoje zemlje, ili da li ima neki drugi izvor prihoda. Ako npr. imaš u vlasništvu 20tak kj. onda ili moraš raditi dodatni posao ili uzimati arende pa raditi sa manjom zaradom. Uglavnom, računi se moraju plaćati, život košta i onda se tome prilagođavaš spram svoje situacije...

Pozdrav.
Prskao kukuruz sa Nikosav+mezatron i rezon. Kukuruz u 10-12 list omanuo totalno na divlji sirak....Ima li sta dalje od herbicida? Iskustvo sa laudis-om vase misljenje.

Дејство хирошиме на теофрастову липицу и мухар - све изгорело. Додат је Лодин, види се како је изникли попонац побелео, а поред њега новоизникли са којим највероватније нећу ништа радити јер га и нема тако много. Види се како је кукуруз мало побелео на месту где је преклопила прскалица, ваљда ће се опоравити.
8b0d810bf361fca25575a92aeeb67c10.jpg
c5a364ab5b0008bd14f766c3d8a27096.jpg
eb12af1f1cd20e27f4d38bf63064c9de.jpg

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

Da li je to prolećno oranje.
Пролећно. Јако тешко за обраду, овде је тањирача прошла у седам прохода. И након месец дана и две три добре кише још увек има већих грудви.

Пролећно. Јако тешко за обраду, овде је тањирача прошла у седам прохода. И након месец дана и две три добре кише још увек има већих грудви.

Teška zemlja.U 12 je rano a u podne kasno za obradu.

Ma eqvip je golo govno,ja sam prosle godine sa njim radio radio drugi put jednu njivu ma bukvalno nije nista ni pipnuo

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nazad
Vrh