Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
slazem seOporavice se sirak za 20 dana
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Da se ne bi mozda i prevario tu pricu su pricali u okolnih 15 sela kod nas pa 2 koji nabijaju cijenu u tih 15 sela nikad batina nisu dobili pa cak ni prijetnjuNe. Cena od 100 evra je maksimalno, i još se nije desilo da je neko ponudio više da bi uzeo zemlju, ili prihvatio na veću cenu. Nudjeno mi je 4 ha prvoklasne zemlje za 800 evra, nisam prihvatio. Iako je pored moje njive. Nudio je i ostalima, niko nije prihvatio. I dalje sam radi tu svoju zemlju, jer je ne da za 100 evra.
Kad bi se desilo da se pojavi neko i da da tipa 200-300 evra za hektar, mislim da bi brzo popio dobre batine negde u ataru...
Sto nisi i ekvip ubacio za bolje dejstvo1 litar laudisa na nekih 50 ari...
Ne bih bas rekao da uopste i ima zarade na te cene arende ne znam kako ste stojali sa padavinama ali kod nas i za 250 se ne isplati raditi,vraceno pre neku godinu 30 kj arende kome se svidja da lomi masine za 0 ili par desetina evra samo izvolte ...Zato što nema konkurencije. Samo jedan odavde, na primer iz Sasa da se domaci do vas, brzo bi se češali i gde vas ne svrbi. Ovde neće 75% njih da ti potpiše ugovor, ako se nećkaš ide kod drugog. Da hoće neko da proda npr 10 ha u zakup danas i kaže 350-400 evra, do uveče bi najmanje 100 njih bilo zainteresovano i od njih 100 102 bi pristala na tu cenu...Zato ne možeš iz komformističkog ugla razmišljati, mi ovde radimo zakupe za 30-100 e zarade a vi sa lošijim prinosima imate 300 evra/ha. Pratioci mi pišu na jutjubu kako je kod njih špartanje 100 evra/ha a kod mene je 15-20 evra...Itd.
Slike posle koliko dana od prskanja?@olalija
Ako se setiš,postavi slike onog sirka što je dobio 2 l/ha.Laudisa+2l/ha Ekvipa.
E pa o cemu pricam zasto je napustio ne uklapa se racunica, godine su sve gore nekada na svojoj zemlji ostane 200e a da zakupis ostaje jedna velika 0 i sta si radio cele godine lomio masinu , da nepricam o tome da treba posejati psenicu na zakup,@olalija svaka vama cast kako se borite sa tim cenama arende na suvom ratarenju ...Al zato neki iz tvog sela polomiše se da kod nas uzmu zemlju.Uzmu u paketu pa kad vide kakve sve zemlje ima razočaraju se.Jedan napustio pretprošle g čini mi se.Mi stvarno imamo šaren atar do besvesti.Od najgorig mogućih zemlji do odličnih.
Ja se ne borim, odustao sam. Zacrtao sam granicu od 200 evra po jutru i ne plaćam više. Imam mehanizaciju za mnogo više zemlje ali neću da plaćam ludačke zakupe pa me arendaši zaobilaze...Na žalost i ovo moje pravilo ima izuzetak pošto jednom dedi plaćam 225 evra ali je to duga priča i umešani su mnogi faktori, čak koristim neka njegova sredstva kad mi finansijski zagusti...E pa o cemu pricam zasto je napustio ne uklapa se racunica, godine su sve gore nekada na svojoj zemlji ostane 200e a da zakupis ostaje jedna velika 0 i sta si radio cele godine lomio masinu , da nepricam o tome da treba posejati psenicu na zakup,@olalija svaka vama cast kako se borite sa tim cenama arende na suvom ratarenju ...