Herbicidi u kukuruzu

Moze i 10 minuta, napisao sam koliko je potrebno za usvajanje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedno pitanje jel moze adengo+dikamba na neponikle kukuruzne? Imam jedno kj gde sam neki dan presejao, a ostatak parcele je u 3 peru. Pa me buni dikamba jel smeta ovom presejanom?

Da li Mezotrion i Terbutilazin iz hirosime skidaju samonikli suncokret? Imam ga kao da sam ga sejao, uzas...na preparatima ne pise za njega nista. Cekam da prodju kise najavljene i vetar jebeni pa dejstvujem, nadam se da nece prerasti, sada gura 4ti list....ili moze jos nesto da se doda za ovu kombinaciju za sirokolisne?

Ja sam u sredu isprskao sa Adengom i posle u toku noći je palo možda 3-4l. Juče sam ga isprskao sa Matonom. Kukuruz je 3 lista. Počelo je da pokazuje na pojedinim travkama bledilo od Adenga i sad bi terebalo Maton da ga dokrajči. Videću kako će dalje da bude a biće dobro i ova kiša od srede što je u najavi da još više pojača Adengo. Ako ne bude sve ispalo i nešto se provuklo moraću ga prskati s nečim od 6 do 8 lista.

Oprskan kukuruz ovom kombinacijom, sa pola doze, problem je bio samorast suncokreta... Videcemo efekat za par dana

Ja sada krecem jedan kukuruz mi vec ima razvijenih 5 i sesti krece Ide Talsmin,Palacid,Plures i rezon pa dalje idemo Monsonom nesto pa ostalo sve Talusman,Palacid,Plures.

Da li dodajete ovaj okvasivac inex kada prskate adengom ili laudisom?

Da li je moguce pojava rezistetnosti kod korava kod dugogodisnje primene adenga i laudisa?

Danas moram da odradim neke njive sa Mezotrion+terbis,krenula je ambrozija i to zestoko. Ono sto me muci je kakvo ce biti zemljisno delovanje,sa obzirom da duva jak vetar,kisu su najavili za sutra uvece,ne znam koliki ce biti gubici?

Ja sam juce po onoj oluji prskao, do duse sa matonom, kukuruz 3list a udarila marihuana i samorasli suncokret kao ludo, jbg spremano samo jednom jos krajem februara.
Gubici su neminovni ja cenim za juce barem 25-30% Icicice jos jedan tretman nikogan+rimex+ intermeco u 6-7lustu

Nazad
Vrh