Herbicidi u kukuruzu

Tako pise u upustvu...

"Koristi se u usevu kukuruza u količini primene od 0,4 - 0,45 l/ha uz utrošak vode 200 – 400 l/ha. Vreme primene je posle setve, a pre nicanja useva i korova ili posle nicanja kukuruza do faze 3 lista (faza 13 BBCH skale), a kada su korovi u fazi 1-3 lista."

Stim sto sam oprskao 26 hektara tog dana i posle svake parcele je ostajalo po 40-60l vode unutra i koncentracija je samim tim bila sve veca i veca (prskalica 350L) tako da je tih 400ml po hektaru mozda bilo u prvi par parcela,a kasnije se koncentracija verovatno znatno povecala.I prosle godine nisam bio zadovoljan kako je odradio posao dok 2018-e i 2017-e sam samo jednom prskao u setvi i travke nije bilo do zetve.

Vecina ovde kolko vidim , ja na skoro svim njivama . Ne original lumax ali terbis plus mezotrion plus s metalohlor i to je to . Malo doze prilagoditi po zelji

Inace danas sam prskao sa tom kombinacijom , oko 4og lista u prosjeku ,ponegdje i 5i ,kad se svi broje . Ja licno idem prije nicanja , a nekad i prije sjetve , zavisno od kise s metalohlor samo i total ako treba . Terbis idem kasjije u 3,4,5 lista sa mezotrionom i ako je negdje malo vise cupavo dodam malo dikambe .
Sta sam zanimljivo danas primijetio . Posto nije bilo u prvom prskanju terbutilazina , ima sirokolisnih u nicanju,ponegdje , manje ili vise , najvise zavisi od tipa zemlje . A kad sam prskao soju na jednom mjestu na crno senkor i s metalohlor , ostalo u prskalici a tu blizu manja njiva kukuruza , a inace los put njivski pa odradim sa tim senkorom kukurz prije nicanja da ne dolazim ponovo .
Danas odem da predjem i to sa ovom kombinacijom sto idem radom , al okrenem samo , nema ni travke , a 5 lista .

Radio sam ja u ponedeljak, kukuruz tri lista, danas gledam trava samo malo osjetila, mozda ova kisa popravi dejstvo jer ima zemljisno djelovanje, koristio sam i okvasivac
Inace koristim ga u dozi od 4l po ha i to uglavnom u ranoj sjetvi kukuruza da ga ne martletiram herbicidima pored hladnoce

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Nisam radio sa 2.4d 10-15god. Kukuruz 2-3 lista a tepih od trava, do duse sva je sitna, radicu sa min dozom 0.5-0.6l/ha. Kasnije u 6listu ce ici mezotrion+ nikosulfuron+rimsulfuron.
Posledica ovog tepiha sto je zatvaranje brazde krajem februara bio i jedini prohod, sva sreca pa hladno vreme u martu i aprilu nije dozvoljavalo korovima da niknu ranije!
Sad sam dobro prosao al dogodine taj jedan jedini prohod pomeramo za kraj marta i odmah setva!

Koja je bolja formulacija nikosulfurona, OD ili SC? (tj. šta da kupim Nikosav SC ili Nikosav OD, možda je već pisano, izvinjavam se nisam pratio temu a puno mi je sad da sve čitam).

Kod mene kukuruz 4-5 listova a ima i trave. Za sredu i cetvrtak stoji kisa,a ja spremio mezotrion+terbis,nisam pametan sta da radim,bojim se da posle opet ne krene trava

Nazad
Vrh