Herbicidi u kukuruzu

Piše, nije da ne piše ali na terenu i praksi nije uopšte delotvoran na sve korove a u mom slučaju propuštao je štir koga Mezotrion i Terbutilazin brišu kao gumicom.

Gde su komsijski kukuruzi kao na ovoj slici ja ih slikam da se neko ne bi setio da me optuzi da sam mu oprskao.

L6D5S5g.jpg
Druze sta nosis u rezervoaru na prednjoj hidraulici tokom setve?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Prska dubinski odma sa setvom. Ima nazad na sejalici namontiranu granu sa diznama.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

9va je danas dobila Monsun 1.1l/kj.
Pretprosle godine sirak ugusio kukuruz, prosle godine ga dooobro tukao u soji 2x i stvarno je nestao. Ove godine ga ponovo ocekivao ali ga nema, tek tek u tragovima.

Mixer ti je odgovorio.....

pDMurGb.jpg

Slika je od prosle godine. Ove godine su neke stvari prepravljene i otklonjeni nedostaci.
Ja sam kupio traktor sa prednjom hidraulikom I prednjim kardanom u nameri da djubrim kukuruz tecnim djubrivima u setvi a palo mi je na pamet ovo sto si ti uradio. Svaka cast. Reci mi jel imas prednji kardan I jel 1000o/min? Jel dizne pokrivaju punu sirinu ili prskas samo redove?

Ja sam kupio traktor sa prednjom hidraulikom I prednjim kardanom u nameri da djubrim kukuruz tecnim djubrivima u setvi a palo mi je na pamet ovo sto si ti uradio. Svaka cast. Reci mi jel imas prednji kardan I jel 1000o/min? Jel dizne pokrivaju punu sirinu ili prskas samo redove?

Prskam punu sirinu, dizne su na 50 cm kao na grani od prskalice. Nemam uopste prednji kardan.

Jel ima neko iskustva sa prskanjem sa nikosavom (nikostok imam) posle 6-tog lista? Ovaj vetar nije normalan.

Ja imam 30ak jutara gde je bas alarmantno,udarila trava a kukuruz ima 7 listova,a ova avetinja duva nenormalno. Spremio sam Calaris i motivel 6od i planirao da odem u 5 ujutru pa da prskam dok je mirno,i sad gledam prognozu stoji 7C u 5 sati. Ne znam da li je pametno raditi na toj temperaturi?

Nazad
Vrh