Herbicidi u kukuruzu

Mislio sam peek 10grama, mezatrion 250ml i nikosulfuron 2 litra da iskonbinujem u prskalici i sa time oko 3 jutra do poprskam ... zbog ambrozije se mislio ubaciti malo peeka.

Koja je sad sigurnija kombinacija za suzbijanje ambrozije? Peek sam, Peek + Mezatrion, Mezatrion + Terbutilazin, Dikamba ili Adengo sam ili u kombinaciji sa cime u trecem listu kukuruza.
Skoro da svi imamo neku nasu kombinaciju ali sta mislite da je naj ubitacnije po tom prokletom korovu?

Mezotrion +dikamba do 5-og lista a može i mesto dikambe terbutilazin, ja radim uglavnom prvu kombinaciju pošto rešava palamidu, poponac, divlju grahoricu i na to dodam nekog nikosulfurona za uskolisne a doze određujem na njivi, nikad nisam tukao sa korekcijom i sa punom dozom sa ovom kombinacijom.

Prosle godine sam kod salasa imao kukuruz i tepih od ambrozije kada je kukuruz bio u 3. listu. Bila je visine do 5-6 cm i radio sam sa punom dozom Adenga + Dikamba. Posle 24h se videlo na ambroziji kako se uvila. Posto je bilo kisovito i oblacno vreme sledecih desetak dana se nista nije desavalo sa ambrozijom. Kada je doslo suncano i toplije vreme u roku od 3 dana je nestala sa njive. Bukvalno je vise nije bilo ni u osusenom obliku.

Ja ne želim da pametujem, imam jako malo zemlje koju radim i sa sirkom nemam problema. Ja sejem dva puta kukuruz pa suncokret obzirom da je bilo sirka ihahaj sejao sam Ultra kukuruz i prskao Fokusom. Svaki sledeći put prskao sam sa drugom aktivnom materijom a u suncokretu sam prskao jednom fjuzilend pa sledeći put kada je suncokret na njivi prskam fokusom a posle vršidbe prskam totalnom.Već par godina nemam sirka uopšte jedino čičak,prošle godine je bilo štira ali samo sa kraja njive i samonikli suncokre( posle suncokreta). Čime god da prskam idem max. dozu i nikad u split aplikaciji. Uvek sam prskao sa Zvučnim (renomirani m) herbicidima i nisam žalio para, ove godine prskam sa Galenikinim preparatima prvo Skaut a ako bude potrebe a mislim da neće idem sa Talismanom ili Talismanom extra.
No code has to be inserted here.

Posle konsultacije sa strucnjacima iz Bayera na njihovu preporuku odlozio sam prskanje kukuruza sa Adengom za ponedeljak najverovatnije. Oni kazu da slobodno ostavim da kukuruz bude u punom trecem listu i da krene sa cetvrtim.

Trenutna situacija.

Suvo pa nisu izašli svi korovi a sirak kasni zbog hladnog vremena.Isti scenario sa sirkom kao prošla godina, borba teška i neizvesna.

Adengo se i koristi kad je ovakva slika, idealno pre neke konkretne kise.

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Јели додавао неко пламен уз аденго? Кренула ми нека ситна трава па сам мислио да јој дам жишку са пламеном кад будем прскао са аденго.

Јели додавао неко пламен уз аденго? Кренула ми нека ситна трава па сам мислио да јој дам жишку са пламеном кад будем прскао са аденго.
Koristio sam ja, ništa ne smeta, doduše ja sam ga dodavao za samonikli suncokret, ostale korove će Adengo potamaniti...

U kojoj fazi ste koristili tu kombinaciju dikambe i adengo? Imam 1,5ha i kukuruz niče ..da li da čekam 3 list ili mogu da prskam u ovoj fazi?

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Nazad
Vrh