mindjušar
Član
Jesi probao terbutilazin u soji i metribuzin u kukuruzu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pisao sam već da sam jedva nekako oprao prskalicu dan nakon što sam završio prskanje sa mezotrionom (Intermezzo), terbutilazinom (Zeazin) i Nikosavom. U prskalici se sve bilo okorelo, kao kreč se uhvatilo i na bure, i na sito, i na pokolopac... Prao sam je u 4 vode, tj. uspem 30tak litri vode i propustim kroz dizne, potom isperem bure pa ponovo isto (i tako 4 puta). Međutim nije se sve skinulo sa zidova bureta. Onda sam nasuo puno bure do čepa čistom vodom i otišao u atar i sve izduvao kroz dizne. Potom sam otkačio prskalicu i celu je prao puromatom bar pola sata, i spolja i iznutra. Naravno i sva sita i dizne posebno.
I opet se sve nije skinulo sa bureta, ostalo je delimično tog belog u vidu tufni po buretu. A jutros sam hteo da prskam sirak u soji. Rizikovao sam i odradio prskanje, i kad sam se vratio pogledao sam bure i sad je čisto. Ne znam šta je rastvorilo te tufne, da li Flupisor kojim sam prskao ili lepak Inex koji sam stavio zbog rose. Sad me živo zanima da li će se odraziti ti mali ostaci herbicida od prskanja kukuruza na soju. Problem je što ne znam od čega su bile te bele naslage, da li od terbutilazina ili mezotriona, al i jedno i drugo nije dobro po soju...
Zašto misliš da će smanjiti rod, equip smanjuje rod?Tebi ne preostaje sem ekvipa pola doze, ali ces smanjiti rod kukuruza. Imam i ja takvih njiva, bica sta biti mora, sledece godine soja/repa a ove ospartamo i gotovo.
Zašto misliš da će smanjiti rod, equip smanjuje rod?
Ja sam na nekim parcelama išao sa 2l/ha laudisom pa posle 10 dana sa 2.5l/ha equipom misliš da će to smanjiti prinos? Inače pošto je kukuruz po prilično nejednak negde je krenuo da tera deveti iz fišeka.
Послато са E5603 уз помоћ Тапатока