Herbicidi u kukuruzu

Protektant nije bitan ? Poprskaj pola njive kopijama a pola laudisom isti dan , za 15 dana idi na njivu pa ces videti o cemu pricam .

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Stvarno ne znam šta su ljudi radili dok nije bilo protektanata.Odgovorno tvrdim da kukuruz znatno oseti Monsoon uprkos protektantu.Već 3 godinu ga koristim i jasno se vidi pojava žutila na listovima nakon tretmana a izbegne se jednostavno upotrebom do BBCH 15 stadijuma a čak i do stadijuma 14 jer je po meni sve posle toga šok za biljku pa imao herbicid u sebi i ticinog mleka.

Ove godine neke njive sam radio laudisom a neke dikambom , razlika ko **greška i oko , kukuruz dobrano veci gde je laudis isao , ista agrotehnika na obe njive isti dan sejano

Laudis je broj jedan preparat na trzistu sto se tice bezbednosti za kukuruz,i to bez obzira dal se koristi u 5,6,8 listu,takodje i ako se prekoraci doza,1.2-1.3 l po kj,nece mu naskoditi,bez premca je ,za sada.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Stvarno ne znam šta su ljudi radili dok nije bilo protektanata.Odgovorno tvrdim da kukuruz znatno oseti Monsoon uprkos protektantu.Već 3 godinu ga koristim i jasno se vidi pojava žutila na listovima nakon tretmana a izbegne se jednostavno upotrebom do BBCH 15 stadijuma a čak i do stadijuma 14 jer je po meni sve posle toga šok za biljku pa imao herbicid u sebi i ticinog mleka.

Zato prskaj iz dva puta tj u splitu

Jednostavno ne znas da radis sa tim preparatom.
Bas svasta od tebe! Sta do moga treba da mu uradim osim da ga pustam u prskalicu, promesam i prskam i to u punoj dozi od 60 gr/ha a nije nosio ni sav jednogodisnji sirak visine do 4 cm a kod visegodisnjeg skoro da se ne poznaje da je isprskan!
Aj prosvetli jer ja eto od juce idem prskati!

Dikambu kukuruz oseti kada posle prskanja dodje zahladjenje, ili kada se aplikuje po jakom suncu ili po velikoj temperaturi. Dikamba je efikasniji preparat za palamidu od Laudis-a, a za popanac je Laudis jedno veliko 0.

@daner
To o cemu pricas se primeti na posnim njivama, koje se djubre samo ureom u prolece i gde je mali humus. Kada je njiva u kondiciji mozes prskati cime hoces u preporucenom uzrastu neces imati takve efekte. To je najizrazenije na secernoj repi, na losem zemljistu herbicidni tretman je sokira na 5-6 dana ne raste i listovi se uvrcu, a na ful zemlji mozes 3x duplirati i bice sve ok.

Slazem se za humus, ali kada biljci fali neki element hemija je dodatno sokira, jer je vec biljka stersirana od gladi.:ppozdrav:

Bas svasta od tebe! Sta do moga treba da mu uradim osim da ga pustam u prskalicu, promesam i prskam i to u punoj dozi od 60 gr/ha a nije nosio ni sav jednogodisnji sirak visine do 4 cm a kod visegodisnjeg skoro da se ne poznaje da je isprskan!
Aj prosvetli jer ja eto od juce idem prskati!
Ako ide sam rimex obavezno mora okvasivac u punoj dozi.Ja mesto okvadivaca idem 5kg po kj ureje.Ni jedan nikosulfuron nije odradio dobro kao rimex ove godine.Iduce sve ide sa rimexom.

E pa napravio sam sranje. Dal će proći godina da nešto ne zeznem ? :zli: Dakle prskao neke kasno sijane kukuruze , jednu parcelu prekjuče a drugu juče . Na brzinu juče punim prskalicu i kontam : treba li prati ili ne ? Šta sam prethodno radio ? Kukuruz . Netreba .
E ali problem je što sam prethodno radio kukuruz koji nije nikao i dodavao total ::samo bes:: . Prskalica je Dubička 400l sa Leško pumpom . Bilo je ostalo 10ak litara tekućine na dnu prskalice , a prethodno sam stavljao 6l totala na 400l odnosno za 2 ha.
Znači bilo je na dnu 10ak l toga i na to sam napunio ponovo 400l bez totala dabome (terbis,smetalohlor i mezotrion ) , miješao naravno .
Dali će praviti problem to što je ostalo totala , znači doza 3l/ha razblažena 40 puta ?
Najgore je što je ostalo u crijevima i granama prethodna tekućina sa totalom . Koliko metara bi trebalo da uradi to što je ostalo u crevima ?
Kukuruz je 3 lista , i to do puta , kao sa slike sklop 100% .::jako_besan::

E pa napravio sam sranje. Dal će proći godina da nešto ne zeznem ? :zli: Dakle prskao neke kasno sijane kukuruze , jednu parcelu prekjuče a drugu juče . Na brzinu juče punim prskalicu i kontam : treba li prati ili ne ? Šta sam prethodno radio ? Kukuruz . Netreba .
E ali problem je što sam prethodno radio kukuruz koji nije nikao i dodavao total ::samo bes:: . Prskalica je Dubička 400l sa Leško pumpom . Bilo je ostalo 10ak litara tekućine na dnu prskalice , a prethodno sam stavljao 6l totala na 400l odnosno za 2 ha.
Znači bilo je na dnu 10ak l toga i na to sam napunio ponovo 400l bez totala dabome (terbis,smetalohlor i mezotrion ) , miješao naravno .
Dali će praviti problem to što je ostalo totala , znači doza 3l/ha razblažena 40 puta ?
Najgore je što je ostalo u crijevima i granama prethodna tekućina sa totalom . Koliko metara bi trebalo da uradi to što je ostalo u crevima ?
Kukuruz je 3 lista , i to do puta , kao sa slike sklop 100% .::jako_besan::

Momo jedno 15 do 20 metara ce da treba da izadje ononu crevima sto je ostalo.Mislim da ces da se provuces sa.manjimmposledicama

Nazad
Vrh