Herbicidi u kukuruzu

Dal neko ima iskustva sa intermecom dal skida samonikli suncokret posto nije naveden u listi biljaka koje skida,jel ko probao....?

Imam jednu njivu radjena je mezotrion,terbutilazin i nikosulfuron tj talisman.Bilo je sitnog sirka i to je sad izgorelo neki je zut ali imam pojavu drugog semenca.Zezno sam sto sam isao rano nikosulfuron al jebga sad.Sta predlazete,jel bi mogao laudis 0.5l po kj,eqip mi se ne svidja

Meni je pola dolze laudisa zaustavilo kupinu , pobelela je ali je nije ubilo, ne znam za puni dozu dali joj sta moze. I ovako je dobro ona stoji kukuruz ide dalje

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Koji herbicid je najbolji za muhar i koštan u poodmakloj fazi (10-tak cm visine)?
Radio sam Talismanom u dozi od 0.5l/ha kada su korovi bili tek iznikli. Hteo sam da ga koristim u split aplikaciji po preporuci sa uputstva i vidim da sam se zeznuo. Korovi nisu zaustavljeni tako da se ne usudjujem da uradim ponovo Talisman sa 0.75l/ha.

No, aj am token to mister lukcy, bikoz his post is bifor my post.

Tebi ne preostaje sem ekvipa pola doze, ali ces smanjiti rod kukuruza. Imam i ja takvih njiva, bica sta biti mora, sledece godine soja/repa a ove ospartamo i gotovo.

Ne znam kako se ponasa repa sledece godine posle primene S-metolahlor u kukuruzu u tekucoj godini?

Posle vise godina koristio sam Rimsulfuron u kukuruzu i mogu vam reci da nije ni za ku..c! Nekada Tarot je bio zakon ovu kopiju od Rimexa sad sam koristio i nikad vise!

Kad se preracunam laudis i monsun su najjeftiniji, niko ne gleda dal to kinesko smece umanji prinos,nek rodi 100 kg manje kukuruza zbog lose hemije bez protektanata na istom ste sto se para tice, a umanje te gluposti i vise prinos. Vama svejedno dali je 59 ili 60m /kj prinos
E sad to nije bitno a bitno je sto je hemija 1000-1500 din /kj skuplja.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh