Herbicidi u kukuruzu

Nisam radio sa Tarotom vec mnogo godina! Koristio sam Equip i prosle god. Monsoon! Uspeh u unistenju visegodisnjeg sirka u kukuruzu je vrlo diskutabilan! Naime nikad nisam bio u potpunosti zadovoljan rezultatom!
Pitao bi one koji koriste Rimex, da li su zadovoljni ucinkom?!

Pa dobro, sirak se i onako ne unistava u kukuruzu vec samo drzi pod kontrolom, a pogotovo rizomski sirak. Po meni cilj ga je samo onemoguciti da se razvija i dalje napreduje, a unistava se posle neke strnjine mehanicko-hemiskim putem.

Rimex nije los, ali kao sto kaze paor u kukuruzu ga samo drzis pod kontrolom. Meni se najbolje pokazala kombinacija nikosav+rimex. Prskam sa 90l vode po lancu.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Oko 120l vode po lancu potrosim i kada prskam na crno i na zeleno 10l manje više, a koristim četvorke dizne za sve, mada bi četvorke trebale za crno a dvojke na zeleno ali prave isuviše finu vodenu prašinu, a ovde kod nas u južnom banatu vetar uglavnom duva u vreme prskanja tako da i na zeleno prskam zadnjih par godina sa cetvorkama. Možda bi trojke bile prava mera, ali više nakupovah se dizni te obične te za vetar, jedne, druge...

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока

Bojceticu sve si ovo lepo napisao i hvala. Ako sam dobro preracunao onako na brzinu sve ove komb su znatno skuplje od tretmana samo sa Adengom. Kod mene je on imao i te kako efekta iako sam ga radio odmah nakon setve. Tamo gde mi nije nikao kukuruz i bila promaja u redovima tamo je bilo trave i to samo muhar i poneka sirokolisna. Ostalo cisto kao beton. Ove godine ga idem u 2-3 listu da bih pruduzio dejstvo. Da kazem jos da svako strnjiste prskam sa 4-5 l po ha totalom i njive su mi poprilicno ciste. Nemam ni sirka ni ambrozije ni zubace poneka palamida ali nista posebno.

Ja ponekad prskam u kombinaciji talisman + lentemul zajedno, a to su iste am kao i nikosav + maton, jedino ne znam za kolicine am u gr/ l da li je i tu isto? Za koloseum ne znam, to je dikamba?

Jel neko upoređivao Adengo i Merlin Flexx možda? Isto Bayer, ista aktivna izoksaflutol 240 g/l (Adengo 225g/l), isti protektaknt i do 3. lista idu, Adengo ima samo dodatnih aktivnih materija, ali mi je pitanje da li je potrebno, jer je i skuplji? Ove godine Adengo 11.200 din /lit, a Merlin oko 8.500 din/lit. Isto idu oko 0,4 l/h. Isto se reaktiviraju posle kiše......

Kad je izasao Merlin ja sam radio s njim. Nije bio los ali je Adengo mnogo bolji. Bar za mene. Nesto jeioytajalo iza Merlina.

@Mirban
Uvek se to moze optimizovati. Adengom kada prskas ako imas sirka iz rizoma neces nauditi tom sirku, on ce baciti seme i dogodine imas veci problem. Kada koristis nikosulfuron drzis ga pod kontrolom. Ne mozes ga unistiti ni sa nikosulfuronom ali nece doneti seme kada oprskas ga u dva navrata sa 0.6l/ha. Palamida isto je nemoguce sa adengom resiti, nju bez hormonskog preparata isto ne mozes nista. Dakle zavisi od spektra korova, nekada mozes proci samo sa Plamen + Talisman 0.6 + 1.2l/ha sto izadje oko 2000din/ha. Ova kombinacija kada nema tatule odradice odlicno posao. Sam Intermezzo sa 0.25l/ha skinuce i ambroziju kada je i u srednjoj fazi, ali nece sve skinuti. Tu dolazis do zakljucka da kada je njiva bez ambrozije onda cist Intermezzo sa 1500din/ha zavrsava odlicno posao.

Nazad
Vrh