Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da je negde vec pisano ranije o pirevini ali nisam siguran, sta bi moglo makar da je zaustavi u rastu ako ne da unisti ?? Na jednoj parceli ce bas napraviti problem, a vec sam isao sa 1l/ha nikosulfurona i nisam zadovoljan ucinkom. Malo je oprlilo po negde, ali slabo je delovalo. Trebao sam da idem vecu dozu, ali jbg sad mogu samo da se kajem.
Možda ti pomogne a možda i ne. Zavisi da li mislimo na isti korov, (u mom kraju je svi zovu pirevina a ustvari je zubača):
Bayer-ov Laudis će da zaustavi ovu zubaču sa slike, izbeleće je fest i stagniraće u razvoju. Ali će posle nekih mesec dana doći sebi i nastaviće jbg, ali to je naj što možeš u kukuruzu da dobiješ. Uglavnom, nema šta da se kaješ, ne bi je se rešio ni sa jačom dozom nikosulfurona, tj u kukuruzu nikako (osim fokus hibridi), a tamo gde je zubača bila ja roda nisam imao.
Ako je ipak u pitanju agropyron repens (prava pirevina), kod mene je nema pa nemam ni pravi savet kako se izboriti.
Ajme meni, ovo su bas bas stare zalihe 1997 pre bih rekao ratne zalihe
Zavisi sad na koji rat misliš... Pre bih rekao predratne .
Jeste, iz aprila 1997. je Lancet a Atrazin iz Novembra 2000. Još neotvoreni. Proizvodila nekad Zorka Šabac (Zaštita bilja).
Koliki su ti kukuruzi, ustvari da li su nikli, jel koliko ja mislim da je atrazin za dubinsko?
To je to, i ovde svi zovu pirevina.
Kojom dozom si isao sa Laudisom ?? Jbg moracu da probam i to. A da li smem da prskam posto sam vec radio pre 8 dana dikamba+nikosulfuron ??
Ne znam šta sve seješ, ali npr. u suncokretu sa Fusilade-om se rešava bez problema. U pšenici totalom isto relativno lako, ne znam samo dozu totala za zubaču, ali ni to nije problem ima članova koji sigurno znaju. U svakom slučaju srećno u ovoj turi pa javi kako je odradio i kako si zadovoljan.