Herbicidi u kukuruzu

Juce odradjene parcele,na pola njiva sam isao sa Grid WG 75 u dozi od 20g i Mezatron 0,20L po ha,uz dodatak ES plusa 0,30.A druga konbinacija je bila Laudis 2L i Talisman 0,75 na ha,e sada ce da se vidi dali ce odraditi svoj posao kako treba.

Mogao si u prvom tretmanu ici sa Nikosulfuronom 1.3 l po ha,a u drugom sa Monsunom 1 l po ha,razlicite su aktivne materije,bolje bi delovale na sirak iz rizoma...

Pre par godina sam isao sa monsunom i tad se nije uopste proslavio(brzo se oporavio sirak).Nakon njega sledece godine sam ocistio njive sa colosseumom pa nakon 10 dana nikosavom.Jeftina kombinacija a uradila je posao fantasticno.Medjutim ove godine te kisno prolece,te kilav i zut kukuruz te hocu komociju u primeni(od 2-8 lista) pa uzeh monsun.

Mi smo prekjuce prskali sa kombinacijom vece kukuruze ekvip u dozi od 2l na ha i chief sa 1l na ha a gde je manji kukuruz umesto ekvipa isao je adamin nicogan u dozi od 0,8l na ha.

Gde sigurno necemo sejati repu, idem sa Intermezzom + Nikosav (ili sta nadjem od nikosulfurona). Danas sam radio drugi split sa 0.75l/ha Hemonik-a, a rezultati primene Intermezza su fantasticni. Sirokolisnih korova nema uopste. Primenili smo ga kada je kukuruz bio 3-4 lista + 0.5l po ha Hemonik-a.

Dikambom sam radio pre 15tak dan, odnelo je sve sem tatule. Palamidu je slabo delovalo, ali je zaustavljena. Danas sam isao sa Monsunom jos 1.4l/ha korekciju. Vremenski uslovi ne idu na ruku hemiji za uskolisno i hormonskim preparatima.

I kako ti je uspela dikamba? Da pogodim?

Uspelo 100%.Mezotrion je obicna kesa za dikambu.Sporo deluje i u maksimalnoj dozi.Dikamba za dva dana uvene gorusicu od 40cm tako da vise nije konkurentna usevu.Obecavam za sutra slike gde je radjeno 0.6l/ha dikambe+0.6l/ha nikosulfurona i namerno ostavljeno dva krila ne prskano.To oprskano za tri dana 0.25l/ha original callisto+0.6l/ha isti nikosulfuron kao gore tj. siran.Ako meni ne verujete slike ce svoje reci.

kod mene je koloseum i intermeco super proslo,0.3+0.1 po kj,otisla boca poponac ambrozija a i kupina doobro dobila po nosu.....

Danas gruvo kukuruze sa 0.4lit/kj dikamba 0.7lit/kj terbutilazin i 0.7lit/kj nikosulfuron, kreno petak.

Nazad
Vrh